Sunati-ne la:

0749 010 305

De ce să-ți faci vacanța la mare… în România

De ce să-ți faci vacanța la mare… în România
Litoralul românesc face o revenire semnificativă

 

Litoralul românesc n-a murit. Ba mai mult își revine și începe să readucă în topul preferințelor românilor vacanța la mare. Cu hoteluri noi și prețuri decente, cu discoteci și cluburi la modă, cu excursii opționale și restaurante care oferă preparate delicioase, litoralul românesc este readus în actualitate pas cu pas.

 

A trecut mult de când plajele românești atrăgeau în fiecare an sute de mii de români dornici de distracție și relaxare. Hotelierii din Grecia sau Bulgaria au detronat litoralul românesc și au atras ani la rândul din ce în ce mai mulți turiști români. Cu toate acestea, stațiunile de pe plajele autohtone au început să-și revină și să se adapteze unor consumatori care pun accentul mai mult pe calitate.

 

Litoralul românesc face o revenire (sursă foto: adevărul.ro)

Litoralul românesc revine în topul preferințelor de vacanță ale românilor (sursă foto: adevărul.ro)

 

3 plaje ”Blue Flag”

 

15 plaje de pe litoralul românesc au primit în 2016 acesta calificativul ”excelent”, dat de către Ministerul Sănătății.  Evaluarea a avut la bază curățenia, siguranța și calitatea apei de îmbăiere. Toate aceste variabile au fost luate în calcul pe o perioadă de 4 ani. De asemenea, în 2018 avem 3 plaje care au primi distincția internațională blue flag. Două dintre ele sunt Phoenicia Beach și Marina Regia Beach din Năvodari, iar cealaltă este Vega Vintage Beach din Mamaia.

 

Litoralul românesc mai are, însă, și plaje sălbatice. Un altfel de loc poate fi găsit la 20 km distanță de Constanța, la marginea localității Tuzla. Plaja de acolo impresionează prin nisipul fin și culoarea apei. Cu toate acestea, cei care ajung acolo, o apreciază pentru liniștea oferită și peisajul deosebit.

 

Vega Vintage Beach este una dintre cele două plaje românești cu calificativul ”Blue flag”

Vega Vintage Beach este una dintre cele două plaje românești cu calificativul ”Blue flag”

 

Calitate la prețuri decente

 

Da, mai spulberăm încă un mit. Vacanța pe litoralul românesc nu trebuie să te coste o avere. Există și resort-uri cu servicii All Inclusive, dar asta nu înseamnă că va trebui să faci economii un an întreg pentru o săptămână la mare.

 

Un exemplu excelent este hotelul Fortuna, din Eforie Nord. Unitatea de cazare de 3 stele este situată la o distanță de 10 minute față de plajă, în apropierea stației de autobuz. Turiștii au acces la o piscină exterioară, un restaurant,  bar cu terasă și locuri de joacă pentru copii. Pentru 7 nopți de cazare, prețurile pornesc de la 70 € de persoană.

 

hotel fortuna mamaia

 

Litoralul nu duce lipsă de obiective turistice

 

Sunt o sumedenie de obiective turistice pe care le poți vizita dacă îți faci vacanța la mare. Delfinariul, Muzeul Marinei sau Acvariul sunt câteva atracții turistice care te pot ține ocupat în vacanță. Lista nu ar fi completă dacă nu am include Planetariul, Portul turistic Tomis sau Farul Genovez.

 

Cu toate acestea unul dintre simbolurile litoralului românesc rămâne Cazinoul din Constanța. Clădirea datează din 1911 și a constituit de-a lungul timpului subiectul pictorilor și fotografilor de renume internațional. În prezent cazinoul de pe faleza bulevardului Regina Elisabeta este închis pentru reabilitare.

 

Cazinoul din Constanța este prins într-un amplu proiect de reabilitare

Cazinoul din Constanța este prins într-un amplu proiect de reabilitare

Cherhanalele oferă preparate delicioase

 

Vacanța la mare presupune mai mult decât hamsi sau o shaorma mâncată noaptea la ieșire din club. O alternativă la restaurantele scumpe sunt cherhanalele care se dezvoltă de-a lungul litoralului, la marginea marilor stațiuni. În astfel de localuri puteți găsi preparate gustoase din pește proaspăt, la prețuri decente.

 

Un exemplu este Pescăria lui Matei, din apropiere de Constanța. Afacerea este condusă din tată-n fiu. Preparatele au la bază pește proaspăt, prins în fiecare dimineață. Proprietarii refuză să cumpere pește din supermarket și preferă să gătească atât cât reușesc să prindă. Pentru o porție de pește la grătar veți plăti între 20 și 40 lei.

 

Cherhanalele vă oferă preparate proaspete la prețuri accesibile

Cherhanalele vă oferă preparate proaspete la prețuri accesibile

 

Capitala distracției din România

 

Nu în ultimul rând, toată lumea știe că vara, distracția se mută la mare. Costinești a fost și rămâne capitala distracției din România. Ștațiunea este populară în rândul tinerilor prin multe elemente. Dintre ele, cel mai celebru este Mega Discoteca Tineretului. Cei mai în vogă muzicieni din România și nu numai pot fi ascultați vară de vară în celebra discoteca în aer liber din Costinești.

 

Din urmă vine puternic și Club Fratelli din Mamaia. Discoteca a fost deschisă în 2010 și face parte dintr-un lanț de localuri exclusiviste, care își are originile în București. Acolo te poți distra la petreceri selecte, cu DJ de renume internațional și trupe celebre.

 

Mega Discoteca Tineretului rămâne în continuare clubul preferat al tinerilor de la mare

Mega Discoteca Tineretului rămâne în continuare clubul preferat al tinerilor de la mare

Deocamdată atât despre litoralul românesc. Dacă vreți să aflați mai multe, puteți vedea aici ofertele Filadelfia Turism. Nu uitați: la noi puteți plăti concediul la mare în România și cu tichetele de vacanță (Sodehxo, Edenred si Cheque Dejeuner)!

 

Pe curând, dragi iubitori de călătorii.

One thought on “De ce să-ți faci vacanța la mare… în România

  1. Pingback: Ce poți face pe litoralul românesc - 5 activități deosebite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *