Sunati-ne la:

0749 010 305

Portugalia – Destinația turistică a anului 2017

Portugalia – Destinația turistică a anului 2017

Declarată recent destinația turistică a anului 2017, Portugalia este un tărâm al contrastelor. Micul stat din marginea peninsulei Iberice are câte ceva din fiecare destinație turistică în care ți-ai dori să ajungi. De la decoruri exotice, preparate culinare senzaționale, monumente istorice, petreceri sau ritmuri de fado, acolo le găsesști pe toate.

 

Dacă visezi la Brazilia, prima conversație auzită în Portugalia te va duce cu gândul la Rio. Dacă ai stat toată iarna cu gândul la plajele grecești, în Algarve te vei simți la fel sau chiar mai bine ca pe nisipul elen. Iar dacă pentru tine vacanța este o experiență culturală, Lisabona te așteaptă.

 

Portugalia este o țară a contrastelor

Portugalia este o țară a contrastelor

Algarve – sudul mediteranean din Portugalia

 

Sudul Portugaliei este scăldat de apele Oceanului Atlantic. Cu toate acestea regiunea este un adevărat paradis estival. Algarve este vizitată anual de milioane de turiști. O mare parte sunt cetățeni SUA, aflați în căutare experienței mediteraneene. Plajele cu nisip auriu sunt mărginite de stânci abrupte și scăldate de apele albastre și calde. Puțin mai spre interiorul țării pot fi găsite mici sate pescărești, cu taverne și ulițe umbroase, asemănătoare celor grecești.

 

Sezonul turistic de vârf este în lunile iulie și august, atunci când temepraturile depășesc 30 grade celsius, iar stațiunile sunt mai aglomerate. Cele mai avantajoase oferte de vacanță în Portugalia sunt în lunile mai, iunie sau octombrie. Atunci când soarele este încă fierbinte, dar plajele sunt mai aerisite.

 

Algarve este căutată pentru experiența mediteraneană

Algarve este căutată pentru experiența mediteraneană

Ritmurile poetice de fado

 

Se spune că este sufletul Portugaliei, iar dacă iei cina în Lisabona este puțin probabil să nu o auzi. Muzica fado este unul dintre emblemele pentru care Portugalia este cunoscută la nivel mondial. Genul muzical își are originea în anii 1820 și presupune o melodie care poate fi cântată la chitară, mandolină și violoncel. Versurile seamănă foarte mult cu o poezie cântată și fac referire într-o manieră melancolică la dragoste, moarte sau tristețe.

 

Fado are două stiluri principale: unul pe care îl poți asculta în aproape oricare restaurant din Lisabona și altul, clasic, care poate fi auzit în localitatea Coimbra. Conform tradiției, dacă ți-a plăcut prestația muzicienilor în Lisabona vei aplauda, dar în Coimbra îți vei drege glasul în semn de apreciere.

 

Muzica fado are peste 200 ani vechime

Muzica fado are peste 200 ani vechime

Să te pierzi pe străzile din Lisabona

 

Se spune că orice vizită în Portugalia trebuie să înceapă în Lisabona. Ei bine, dacă ești un împătimit al city break-urilor, un gurmand desăvârșit sau poate îți dorești să cunoști cultura unuia dintre marile imperii coloniale ale europei medievale, în capitala Portugaliei te vei simți ca un pește în apă. Arhitectura impresionantă, oamenii calzi și primitori,  mâncare delicioasă, muzeele, cafenelele, totul este fermecător.

 

Iar dacă nu ști cu ce să-ți umpli timpul, poți vizita Muzeul de Design și Modă (exponatele au fost donate de un colecționar și includ elemente estetice, dar și concepte ciudate), poți să te răcorești în interiorul catedralei Sao Vicente de Fora (construită de primul rege al Portugaliei, la începutul secolului XII) sau poți servi prânzul la Das Flores (rețetele tradiționale sunt gătite în vase de lut).

 

Lisabona este paradisul amatorilor de city break

Lisabona este paradisul amatorilor de city break

Azore – arhipelagul edenic al Portugaliei

 

Lonely Planet a spus despre insulele Azore că va fi una dintre cele mai bune regiuni de vizitat anul acesta.  Arhipelagul a fost mereu preferat de amatorii de aventură, natură, sporturi nautice și decoruri ecologice. Odată cu implicarea UNESCO și înlesnirea restricțiilor pentru traficul aerian, această destinație a devenit mai atractivă pentru turismul de masă.

 

Cele 9 insule constituie o regiune autonomă a Portugaliei, situată la o distanță de peste 1300 km față de pensinsula Iberică. De acolo pot fi lesne văzuți delfinii sau balenele (o treime din cetacee trec pe acolo în timpul migrației anuale). Alte activități preferate de turiștii din Azore sunt scufundările, sporturile nautice sau geoturismul.

 

Insulele Azore sunt căutate de amatorii de aventură

Insulele Azore sunt căutate de amatorii de aventură

Așadar, 2017 este anul perfect pentru un sejur în Portugalia. Dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea vacanței ne puteți contacta pe site-ul nostru. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *