Sunati-ne la:

0749 010 305

Călătorie în Egipt

Călătorie în Egipt

Nu sunt multe destinațiile turistice din lume pe care le-ar recunoaște aproape oricine după o simplă poză. Cine s-ar putea compara până la urmă cu una dintre cele mai vechi și fascinante culturi din istoria omenirii? De fapt, am putea spune că doar Paris, cu al său Turn Eiffel este la fel de bine cunoscut în rândul iubitorilor de călătorii.

 

Cum altfel ar putea să fie atunci când despre această destinație turistică se vorbea încă din vremurile biblice? Cu siguranță te-ai prins până acum că este vorba despre Egipt, dar ce altceva mai ști despre o călătorie în Tărâmul Faraonilor?

 

cairo egipt

sursă foto: paradiseintheworld.com

 

De unde poți admira cel mai bine piramidele

 

Pentru că este motivul principal al oricărei vacanțe în Egipt. Iar cine spune că nu este așa, probabil minte. Ca să-ți răspundem la întrebare: de aproape! Cum altfel ai putea contempla măreția acestor monumente grandioase. Abia atunci când stai la baza unei piramide realizezi de ce aceste creații au fascinat arheologii și oamenii de știință secole de-a rândul.

 

Și de departe. Marea Piramidă din Giza este singura dintre cele 7 Minuni ale Lumii care a rămas în mare parte intactă. Este cea mai mare dintre cele 3 piramide și cea mai veche.

 

sursă foto: cdn.history.com

 

Un sărut cu Sfinxul

 

Se zice că românii sunt privilegiați. Au un sfinx al lor, în Munții Bucegi. Doar că cel din Egipt este cu atât mai atragătător, cu cât în spatele său stă o legendă fascinantă, care vobește despre protectorul faraonilor îngropați în Platoul Giza. Iar dacă te afli acolo ai și o oportunitate foto inedită.

 

La fel ca pozele în care turiștii par că sprijină Turnul Înclinat din Pisa, Sfinxul din Egipt oferă prilejul realizării unei fotografii deosebite. Contra cost, fotografii talentați te vor surprinde dintr-un unghi care lasă impresia că săruți monumentul cu corp de leu și cap de om. Iar dacă nu vrei să plătești, poți să-ți pui tu la încercare talentul de fotograf.

 

sfinx egipt

sursă foto: travel.kilroy.net

 

O croazieră pe Nil

 

Considerat cel mai lung fluviu din lume, Nilul este un obiectiv turistic în sine. De el se leagă istoria egiptenilor și constituie și astăzi un izvor de viață pentru așezările care s-au format de-a lungul său. Iar peisajele pe care vei avea ocazia să le vezi în cadrul unei croaziere vor fi spectaculoase.

 

3 nopți petrecute pe apele Nilului te vor costa de la 400-500 euro. Vei avea inclusă cazare și pensiune completă. Itinerariul cuprinde vizite la Valea Regilor din Luxor, Templul lui Hatshepsut, Colosul din Memnon și alte minuni ale antichității.

 

nil egipt

 

Vacanță exotică pe malul Mării Roșii

 

Cei mai mulți asociază Egiptul cu dunele de nisip, cămilele, soarele dogoritor și aerul uscat. Chiar dacă această imagine este parțial reală, Tărâmul Faraonilor are și o cu totul altă dimensiune. Mai exact, pe coasta de est, acolo unde au luat naștere stațiuni turistice spectaculoase.

 

Un astfel de exmplu este și Hurghada. Stațiunea se întinde pe o distanță de 40 de kilometri și este considerat al doilea oraș ca mărime de pe litoralul Mării Roșii. Hurghada este renumită pentru plajele imaculate și sporturile acvatice, în special scufundările și snorkeling-ul.

 

hurghada egipt

 

Poți cumpăra cam tot ce-ți trece prin minte

 

Tot ce este legal, bineînțeles. Și o poți face în Bazaarul Khan el-Khalili din Cairo. Această piață acoperă de fapt un întreg district din capitala Egiptului. Souk-ul poate concura lejer cu Marele Bazzar din Instanbul sau cu cel din Marrakech.

 

Parfumuri, bijuterii, condimente, obiecte de artizanat din aur sau argint și multe alte produse deosebite stau expuse pe tarabele comercianților. Cafenelele și tonetele cu mâncare sunt la tot pasul. Iar dacă ai chef să te târguiești, Khan el-Khalili este locul potrivit pentru așa ceva.

 

bazaar cairo

 

Dacă te hotărăști să faci un sejur în Egipt, noi te putem ajuta cu transportul și cazarea. Nu ezita să ne contactezi aici. sau pe pagina noastră de Facebook. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *