Sunati-ne la:

0749 010 305

Ce poți face în timpul sejurului în Dubai – Viața dincolo de plajă

Ce poți face în timpul sejurului în Dubai – Viața dincolo de plajă

Ne-am obișnuit cu toții să vedem clasicele poze de pe plajele imaculate din Dubai, cu Burj Al Arab sau cu zgărie norii din sticlă și oțel în fundal. De altfel, când te gândești la Perla Golfului Persic acestea sunt elementele care-ți vin în gând. Cred că e de prisos să-ți spunem că Dubai nu este doar o plajă lungă și multe clădiri înalte, nu?

 

Iată totuși câteva idei pentru a-ți petrece vacanța în Dubai într-un mod plăcut:

 

Priveliștea de la înălțime

 

Ți-au plăcut mereu fotografiile panoramice cu peisaje care-ți taie respirația, dar parcă nu-ți prea vine să te urci într-un elicopter și nici într-un balon cu aer cald? Nicio problemă! Dubai are cel mai înaltă structură construită de om. Este vorba despre Burj Khalifa, un zgărie nori cu 211 etaje și o înălțime de 828 metri.

 

Clădirea deține mai multe recorduri, printre care și restaurantul aflat la cea mai mare înălțime (etajul 122, 442 m) sau clubul de noapte aflat la cea mai mare înălțime (etajul 144). Cireașa de pe tort sunt însă cele două platforme de observație. Cea exterioară se află la etajul 124, la o înălțime de 452 metri. Cea interioară este la etajul 148, la o înălțime de 555 metri.

 

burj khalifa

 

Cumpărături la superlativ

 

Dubai mai este cunoscut și pentru festivalul cumpărăturilor. Iar într-o metropolă unde totul este la superlativ, nu te mira că și mall-urile se înscriu pe această linie a grandomaniei. Dubai Mall este printre cele mai mari din lume și are peste 1200 de magazine în interiorul său.

 

A fost deschis în 2008, iar în 2011 a fost cea mai vizitată clădire de pe planetă, cu peste 54 milioane de turiști. Pe lângă magazine, veți putea alege între 150 restuanrate, un parc tematic și un patinoar. Unde mai pui la socoteală că în fața Dubai Mall este amplasată cea mai mare fântână arteziană din lume.

 

O plimbare de neuitat

 

Plimbările nu sunt pe gustul tuturor, mai ales dacă ești o persoană activă. Dar, crede-mă, pentru acest cadru vei vrea să încetinești. Dubai Marina este unul dintre cele mai cosmopolite districte din orașul cu același nume. Cartierul rezidențial a fost amenajat pe malul Golfului Persic.

 

O plimbare pe una dintre numeroasele faleze la ora apusului, va reprezenta cu certitudine punctul culminant al sejurului vostru. Iahturile luxoase alunecă pe canalele artificiale, în timp ce promenadele sunt pline de viață. Deasupra restaurantelor și magazinelor chic se înalță clădirile rezidențiale impunătoare.

 

dubai marina

 

Desfătați-vă auzul

 

În același cartier exclusivist cu Dubai Mall și Burj Khalifa se află Opera din Dubai. Clădirea impunătoare a fost inspirată de forma unui dhow (vas arab cu pânze). Cu o capacitate de 1900 locuri, complexul de evenimente găzduiește operă, balet, teatru, dar și concerte.

 

Printre evenimentele aflate în calendarul curent se numără Romeo și Julieta, Evita, Aida și multe altele. Există și evenimente mai deosebite, precum o demonstrație de arte marțiale, care va fi pusă în scenă de o trupă de luptători shaolin.

 

Distracție la maximum

 

Pentru că totul în Dubai este la superlativ și parcurile de distracție se înscriu în trend. IMG World of Adventure este cel mai mare parc tematic de interior din lume, cu climă controlată. Are o capacitate de 20.000 vizitatori pe zi și este împărțit în 4 secțiuni. Două dintre ele sunt dedicate personajelor Marvel și celor ale Cartoon Network.

 

Acolo veți găsi și un cinema 5D, numeroase restaurante tematice, dar și magazine cu suveniruri. Costul unui bilet de acces pornește de la 35 euro și poate depăși 1000 euro pentru pachetul VIP, valabil pentru 5 persoane.

 

sură foto: headout.com

sură foto: headout.com

 

Așadar, data viitoare când te gândești la un sejur în Dubai, vei ști ce alte opțiuni ai dacă te plictisești de plajă sau de cluburile de noapte. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

One thought on “Ce poți face în timpul sejurului în Dubai – Viața dincolo de plajă

  1. Pingback: O vacanță inedită în Singapore - armonia dintre om și natură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *