Sunati-ne la:

0749 010 305

O vacanță inedită în Singapore – armonia dintre om și natură

O vacanță inedită în Singapore – armonia dintre om și natură

Este văzut drept unul dintre cele mai dezvoltate orașe din lume, lipsit de șomaj și corupție, ultratehnologizat, dar în același timp eco-friendly, trăind în simbioză cu vegetația luxuriantă și fauna locală. Pare ceva de domeniul SF, dar este cât se poate de real. Acest oraș minune se găsește în sudul Peninsulei Malay și se numește Singapore.

 

Mai mult decât Dubai…

 

De fapt este vorba despre un oraș-stat, cu o independență de niciun secol, dar care s-a dezvoltat într-un ritm extrem de accelerat. Situat între Malaezia și Indonezia, Singapore numără aproape 6 milioane de locuitori, majoritatea de origină chineză și are o suprafață de aproximativ 720 km pătrați.

 

Nu pare mult, însă, oamenii iscusiți și ambițioși au transformat acest stat într-o economie de succes. Singapore a fost declarată drept ”cea mai bine pregătită națiune din punct de vedere tehnologic”, de către World Economic Forum. Uniuna Internațională a Asoicațiilor a spus că este cel mai bun oraș din lume pentru a organiza conferințe internaționale. Este pe locul 3 în lume la capitolul PIB și este considerat un paradis fiscal.

 

singapore second

 

Rafinamentul asiatic din Singapore

 

Și dacă tot am făcut o comparație cu Dubai, și în Singapore veți întâlni acest contrast dintre zgârie nori și plaje întinse cu nisip. Doar că aici, influențele asiatice au lăsat amprenta rafinamentului specific acestei culturi. Un exemplu perfect este Sentosa. Această insulă stațiune este un paradis exotic, cu vegetație luxuriantă, plaje imaculate și hoteluri luxoase.

 

Parcuri de aventură, cinematograf 4D, grădină botanică, o corabie de pirați și multe alte atracții turistice împânzesc insula de doar 5 kilometri pătrați. Este ca și cum ai avea un refugiu exotic la marginea orașului, dotat, însă, cu cele mai moderne facilități.

 

sentosa singapore

 

Super copaci

 

Este una dintre imaginile emblematice ale acestui oraș-stat. Din păcate nu este vorba despre niciun miracol. Este doar un parc, care are în spate, însă, o idee revoluționară. Autoritățile încearcă să transforme Singapore dintr-un oraș verde, într-un ”oraș într-o grădină”. Așa s-au născut Gardens by the Bay, în urmă cu mai bine de 10 ani.

 

Peisajul acestui parc este dominat de celebrii copaci, care noaptea luminează orizontul. Este vorba despre structuri artificiale, cu înălțimi cuprinse între 20 și 50 de metri. Acești copaci joacă rolul unor grădini verticale, care adăpostesc zeci de specii rare de ferigi sau orhidee. Iar între vârfurile a doi dintre ei se întinde o platformă de observare, care oferă o priveșite minunată asupra întregului parc.

 

supertrees singapore

 

Cea mai celebră piscină infinită

 

Conceptul a apărut în Franța secolului XV și a fost folosit pentru prima dată în Palatul Versailles. În prezent piscina infinită este spectaculoasă prin apa care se scurge peste una sau mai multe dintre marginile bazinului și creează astfel senzața de infinit. Dacă la asta mai adaugi și un peisaj superb în spate, obții rețeta unui obiectiv turistic de talie mondială.

 

În vârful Marina Bay Sands se află cea mai celebră infinity pool din lume. Piscina are o lungime de 150 metri și a fost amenajată pe o platformă suspendată la o înălțime de 191 metri. Din motive de securitate, doar oaspeții hotelului au acces la acest bazin spectaculos.

 

infinity pool

 

Una peste alta, Singapore este un stat cosmopolit, dar ai cărui lideri au înțeles să trăiască în armonie cu natura. Puternic tehnologizat, cu o economie extrem de competitivă, pe bună dreptate și-a câtigat supranumele de ”Orașul Leu”. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *