Sunati-ne la:

0749 010 305

Vacanță în Bahamas – un sejur în ținutul fără iarnă

Vacanță în Bahamas – un sejur în ținutul fără iarnă

Este cunoscut ca ținutul fără iarnă, deși mai corect ar fi să o numim vară fără de sfârșit. Asta deoarece, în Bahamas nu există nici măcar un sezon răcoros, ci doar unul mai puțin torid, cu temperaturi medii de peste 21 grade Celsius în lunile de iarnă. Iar ca să fim și mai explictiți, din Decembrie și până în Aprilie este perioada ideală pentru un sejur în Bahamas, atunci când precipitațiile scad considerabil.

 

Arhipelagul din Atlanticul de Nord se învecinează cu cartierul select al Caraibelor. În aproiere se află Cuba, Republica Dominicană, Jamaica și Haiti, iar în nord se află Florida. Acest paradis tropical, are peste 700 insule înțesate cu resort-uri de lux, plaje vrigine și vegetație luxuriantă.

 

Ce să știi înainte de a vizita Bahamas

 

Bahamas este considerată o destinație prietenoasă, prin natura similarităților cu Statele Unite ale Americii. Iată câteva aspecte de care trebuie totuși să țineți cont:

 

  • deși există și dolarul bahamian, dolarul american este recunoscut și poate fi folosit în întreg arhipelagul;
  • veți avea nevoie de adaptor pentru priză în sistem US. Noi vă recomandăm să luați cel puțin două cu dumneavoastră;
  • diferența de fus orar este de minus 7 ore;
  • toată lumea vorbește engleză și conduce pe partea stângă;
  • valoarea TVA este de 7.5%. Nu toate prețurile expuse, însă, conțin TVA.
Photo credit: myoutislands.com

Photo credit: myoutislands.com

 

Unde să stai

 

Insula New Providence este cea mai populată din tot arhipelagul. Acolo se află capitala Nassau și peste 60% din populație. Este locul de unde încep majoritatea vacanțelor în Bahamas, deoarece acolo se află principalul aeroport.

 

Cea mai vizitată, însă este Paradise island. Este practic un cartier al Nassau, aflându-se la o mică distanță de țărmul capitalei. Acolo se află Cabbage Beach (cea mai populară plajă din Bahamas), Atlantis Resort (un mega resort dotat cu un casino), parcul acvatic Aquaventure și multe altele.

 

atlantis

 

Delicii culinare

 

Gastronomia bahamică o reflectă pe cea caribiană, dar are și influențe britanice. Melcul marin este ingredientul preferat al locuitorilor. Cele mai populare preparate sunt melcul prăjit și salata de melci cu sos de chilli și lămâie.

 

Crustaceele, în special homarul și racul sunt la mare căutare. Atât de apreciate, încât pe insula Andros se sărbătorește anual Festivalul Crabului. Și ananasul are un festival al său și constituie baza unor băuturi gustoase, precum Yellow Bird.

 

Photo credit: uncommoncaribbean.com

Photo credit: uncommoncaribbean.com

 

Ce să încerci

 

Turismul speologic nu este pe gustul oricui, dar în Bahamas lucrurile stau puțin altfel. Arhipelagul are un sistem impresionant de peșteri subacvatice, care s-au format în timpul erei glaciare. Puteți explora aceste minunății în timpul unei sesiuni de scufundări.

 

Nu cred că este cazul, însă, doar ca să fim siguri, vă recomandăm și să faceți o baie în apele din Bahamas. Nu de alta, dar poate nu știați că acolo se găsesc unele dintre cele mai limpezi ape de pe pământ. Asta deoarece, pe fund se află bucăți de calcar și coral, iar adâncimea este de câțiva zeci de centimetri.

 

Photo credit: thefactlife.org

Photo credit: thefactlife.org

 

Ce să nu faci

 

  • ai grijă să nu lași bașiș de două ori! Majoritatea restaurantelor și barurilor includ în nota de plată și bașișul, care are o valoare de aproximativ 15%;
  • nu vă îndepărtați de zonele turistice în timpul nopții. Riscați să cădeți victimă unor agresiuni;
  • nu purtați costumele de baie în afara plajei sau a zonei din preajma piscinei. Majoritatea restaurantelor au un dress code.

 

bahamas vacation

 

Dacă aveți nevoie de mai multe informații sau de ajutor în planificarea vacanței dumneavoastră, ne puteți contacta aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *