Sunati-ne la:

0749 010 305

Ghid de călătorie în Thailanda – ce poți face în timpul vacanței din Phuket

Ghid de călătorie în Thailanda – ce poți face în timpul vacanței din Phuket

Phuket este cea mai mare insulă din Thailanda și totodată cea mai vizitată regiune, după capitala Bangkok. În 2008, 23% dintre turiștii sosiți în statul asiatic au vizitat insula din Marea Andaman. Autoritățile se așteaptă ca până în 2032 procentul să crească la 40%. Este și motivul pentru care guvernul thailandez face investiții serioare în turism și dezvoltarea infrastructurii necesare.

 

Tot efortul depus în turism se vede și se simte. Dincolo de atuurile cu care mama natură a înzestrat Phuket, insula beneficiază de oameni prietenoși și inventivi, dar și de resort-uri de lux. Ba chiar mai mult, dezvoltarea și modenizarea insulei a pus în valoare frumusețile exotice, în loc să le distrugă.

 

oferte sejur thailanda

 

Golful Phang Nga

 

Este la fel de reprezentantiv pentru Thailanda, precum biserica cu domurile albastre din Santorini este pentru Grecia. Chiar dacă numele nu-ți spune nimic, cel mai probabil ai văzut deja poza cu celebrele stânci de calcar care se înalță vertical din apă. O plimbare în bărcile tradiționale din lemn, cu coadă lungă este o amintire de neuitat, dar și o oportunitate foto nemaipomenită!

 

Insula Phi Phi

 

Este poate cea mai celebră dintre insulele thailandeze. Asta deoarece a fost platoul de filmare al uneia dintre cele mai impresionante scene din filmul The Beach. Insula este de o frumusețe răpitoare și merită călătoria de 2 ore cu feribotul. Plaja imaculată, mărginită de vegetația luxuriantă a junglei, vă va impresiona cu siguranță.

 

 

vacanta in thailanda

 

Punctul de observare Karon

 

Este cel mai celebru punct de observare din Phuket. Locația este aleasă de multe cupluri pentru fotografiile de nuntă. Karon este un loc minunat pentru o imagine de ansamblu a insulei. Cel mai aglomerat este în jurul amiezii, așa că, dacă v-ați pus în gând să priviți de acolo răsăritul sau apusul o puteți face fără prea mare bătaie de cap.

 

Regatul Tigrilor

 

Până acum doar v-ați imaginat cum ar fi să te afli față în față cu un tigru. În Phuket vă puteți chiar face o poză în timp ce mângâiați unul. În Regatul Tigrilor aceste animale sunt crescute de la nivelul de pui și până la moarte. Puteți intra în cuștile lor și vă jucați cu puii, dar și cu tigrii adulți sau doar să priviți din exterior.

 

 

regatul tigrilor thailanda

 

Sanctuarul Elefanților

 

Da, elefanții au sanctuarul lor. Așa că, dacă vă doreați să călătoriți pe spinarea unui elefant veți fi dezamăgiți. O vizită la sanctuarul din Phuket vă va oferi ocazia să cunoașteți aceste mamifere îndeaproape și să susțineți turismul etic al elefanților. Sanctuarul este practic un refugiu pentru elefanții bâtrâni, bolnavi sau răniți de la munca istovitoare.

 

Fundația Soi Dog

 

Și câinii au un refugiu. Acest adăpost sterilizează peste 10 mii de patrupezi anual, îi tratează pe cei bolnavi și le găsește un cămin. Dacă ai chef poți să-i ajuți pe voluntarii care lucrează acolo sau doar să faci un tur al complexului.

 

Marele Buddha

 

Pe orice thailandez vei întreba, îți va spune că Buddha este mare. Însă acest Buddha este mare la propriu. Cel mai mare, de fapt, din Phuket. Statuia măsoară 45 metri înâlțime și poate  fi văzută de la mare depărtare. Marele Buddha a fost amplasat pe dealurile Nakkert, în sudul insulei.  Este una dintre cele mai importante și respectate atracții turistice ale insulei.

 

big buddha thailand

 

Viața de noapte

 

Chiar dacă nu te afli în capitală, viața de noapte se trăiește intens și în Phuket. Mai exact pe Bangla Road. Strada din stațiunea Pa Tong, de pe coasta de vest a insulei este renumită pentru petrecerile animate și mulțimea veselă. După apus, Bangla Road este închisă traficului rutier, iar comercianții îți vor oferi tot ceea ți-ai putea dori de la o noapte în oraș!

 

Răsfață-te la SPA

 

După drumeții și petreceri, vei avea nevoie și de o zi de relaxare. Îți recomandăm o zi la unul dintre centrele SPA din Phuket. Sau dacă nu vrei să sacrifici o zi întreagă din vacanța ta, atunci măcar câteva ore. Crede-ne, va merita!

 

Lecții de gătit

Nu vei puteea deveni bucătar în timpul vacanței tale în Thailanda, dar ar fi păcat să părăsești Phuket fără o experiență culinară intensă. Va fi cu atât mai interesant, cu cât preparatele din sudul Thailandei sunt mai picante. O lecție de gătit poate dura câteva ore sau o zi întreagă și costă de la 50 euro de persoană.

 

cooking lessons thailand

 

Dacă aveți nevoie de ajutor în planificarea vacanței voastre în Thailanda sau vreți mai multe informații, ne puteți contacta aici. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

2 thoughts on “Ghid de călătorie în Thailanda – ce poți face în timpul vacanței din Phuket

  1. Pingback: Sejur în Phuket - adevărul despre o vacanță în Thailanda

  2. Pingback: Vacanță în Thailanda - Un sejur în culise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *