Sunati-ne la:

0749 010 305

Cele mai spectaculoase obiective turistice din Costa Brava

Cele mai spectaculoase obiective turistice din Costa Brava

Când te gândești la destinațiile europene de vacanță, litoralul Spaniei nu este printre primele opțiuni care-ți vin în gând. Stațiunile de pe coasta de est a Peninsulei Iberice nu sunt la fel de renumite în spațiul carpatic, precum Insulele Canare. Puțini sunt cei care știu că țărmul mediteranean al Spaniei este foarte bine dezvoltat din punct de vedere turistic.

 

Un exemplu grăitor în acest sens este porțiunea de nord a litoralului, denumită Costa Brava. Istoria turistică internațională a regiunii a început recent și are doar câțiva zeci de ani vechime. Cu toate acestea, stațiunile amenajate în zona respectivă au înflorit. Am mai vorbit într-un alt articol despre motivele pentru care merită să vizitezi litoralul provinciei Girona. Acum vom descrie câteva obiective turistice din zona respectivă.

 

girona costa brava

 

Catedrala din Girona

 

Nu poți vizita Costa Brava, fără să treci prin Girona. Orașul cu rădăcini greco-romane este o destinație fermecătoare, ideală pentru un city break. Mai ales că se află la mai puțin de o oră distanță cu mașina, față de stațiunile de pe litoral.

 

O poți lua la pas prin orașul vechi, acolo unde localurile la modă mărginesc străduțele din piatră cubică. Nu trebuie să ratați Catedrala (folosită de mauri ca moschee în trecut), Cartierul Evreiesc (unul dintre cele mai bine păstrate din Europa) sau fortificațiile cetății (zidul a fost contruit încă din secolul I Î.Hr.).

 

oferte vacanta costa brava

Grădina Botanică Cap Roig

 

Amenajarea proprietății a început în anul 1927 și s-a încheiat la jumătatea anilor `70. Grădina botanică începe de la castelul de pe stânci și se prelungește treptat spre mare. Scările sunt mărginite de chiparoși, iar grădina de cactuși oferă o priveliște nemaipomenită.

 

Taxa de acces este de aproximativ 7 EUR. Grădina botanică este deschisă artiștilor din diverse colțuri ale lumii, care pun în scenă concerte sau amenajează expoziții.

 

 

vacanta costa brava

 

Parcul acvatic Aqua Brava

 

Te costă 30 EUR să petreci o zi în interiorul parcului acvatic. Pentru acești bani ai, însă, acces la numeroase tobogane, la un râu artificial pentru rafting, la o piscină cu valuri și alte atracții. Restaurantele din incintă îți oferă un meniu pentru aproximativ 9 EUR.

 

Pentru cei mici există o corabie a piraților și alte zone special amenajate.

 

costa brava 2018

 

Orașul săpat în stâncă

 

Peratallada se traduce mot-a-mot în „stâncă cioplită”, iar acest nume nu a fost ales întâmplător. Micul oraș medieval este renumit pentru clădirile sale construite din piatra găsită în șanțul care înconjoară fortificațiile cetății.

 

Castelul din centrul Peratallada are o vechime de apropie un mileniu. La mijlocul secolului XX a fost restaurat și a căpătat destinația de hotel. Orașul mai este renumit pentru decorul idilic, restaurantele pitorești și numeroasele galerii de artă.

 

costa brava spania

 

Ruinele de la Empúries

 

În Golful Trandafirilor se află cel mai mare sit arheologic din Costa Brava. Acolo au fost descoperite ruinele unui oraș fondat de coloniștii greci în urmă cu 2500 ani. Ulterior așezarea a fost ocupată de romani.

 

Empúries oferă vizitatorilor posibilitatea de vedea câteva mozacuiri, care s-au păstrat aproape intacte. În mijlocul sitului se află un muzeu în care sunt expuse artefactele descoperite acolo.

 

ruinele empuries costa brava

 

Cea mai ușoară modalitate de a ajunge în Costa Brava este cu avionul. Iar dacă v-ați hotărât că merită să vizitați această minunată destinație, vă oferim și câteva soluții de cazare în Costa Brava. Pentru mai multe informații ne puteți contacta și pe pagina noastră de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *