Sunati-ne la:

0749 010 305

Alexandroupolis – O vacanță de neuitat în regiunea Thraki

Alexandroupolis – O vacanță de neuitat în regiunea Thraki

Unul dintre cele mai noi orașe ale Greciei s-a dezvoltat în doar câțiva zeci de ani ca o destinație turistică atrăgătoare. Alexandroupolis a evoluat în ultimul secol dintr-un mic sat pescăresc, într-o stațiune înfloritoare. Odată cu valurile de turiști, serviciile oferite în zonă s-au ramificat, iar odată cu ele, posibilitățile de petrecere a timpului liber s-au diversificat.

 
Regiunea Thraki s-a dezvoltat intens

 

Alexandroupolis s-a născut din tărâmul de legendă al Traciei. În prezent, regiunea istorică este împărțită între Grecia, Bulgaria și Turcia. Pe teritoriul elen, zona Thraki este situată în nord-estul țării, între râurile Nestos și Evros. 5% din populația țării locuiește acolo.

 

Dacă inițial economia regiunii se baza în exclusivitate pe agricultură, în prezent giganții din industria telecomunicațiilor și-au deschis sedii acolo. Mai mult, turismul a cunoscut un avânt, odată cu dezvoltarea stațiunilor turistice pe coasta Egee. În nord, munții Rhodope reprezintă de asemenea premisa ideală pentru dezvoltarea turismului de iarnă.

 

sursă: wikipedia.org

sursă: wikipedia.org

 

Un important punct pe Drumul Mătăsii

 

Tracia de Vest este un tărâm încărcat de semnificație istorică. Cele mai importante sunt urmele Imperiului Bizantin, care se regăsesc în orașe precum Didimoticho. Această localitate a fost prima capitală europeană a Imperiului Otoman și adăpostește o moschee, un castel și un muzeu cu vestigii medievale neprețuite.

 

Totodată, regiunea Thraki a fost un important punct pe Drumul Mătăsii. Situată la granița dintre Asia și Europa, această zonă păstrează mărturia importanței de odinioară. Orașul Soufli era cunoscut pentru producția de mătase, iar Biserica Panagia Kosmosotira din Feres este asemănătoare cu Agia Sofia din Istanbul.

 
sursă: ramadaplazathraki.com

sursă: ramadaplazathraki.com

 

Un paradis natural

 

Cele două râuri care mărginesc regiunea, formează delte spectaculoase la vărsarea în Marea Egee. Parcul Național al Deltei Râului Evros este una dintre cele mai importante zone umede din Europa. Vizitatorii se pot bucura de plimbări cu barca pe canalele înguste sau pot observa specii unice de păsări.

 

De fapt, toată Tracia de Vest este un paradis natural, în care prosperă specii rare de floră și faună. Parcul Național al pădurii din Dadia este un veritabil sanctuar Balcanic pentru plantele și animalele specifice Asiei, dar și Europei.

 

sursă: visitthraki.gr

sursă: visitthraki.gr

 

Toate drumurile duc la Alexandroupolis

 

În mijlocul acestui cadru natural spectaculos se află și Alexandroupolis. Orașul port este situat pe malul Mării Egee și constituie un important centru comercial și de comunicații. Localitatea este în centrul traseelor terestre și maritime care leagă Grecia de Turcia.

 

Turiștii se pot bucura de plajele curate și de promenada care prinde viață pe timpul verii. Dacă ajungi acolo trebuie să vizitezi Farul din Alexandroupoli sau poți să-ți încerci norocul în cazinoul situat la doar 800 metri distanță față de hotelul Ramada Plaza Thraki. Poți vizita numeroasele muzee, să faci cumpărături sau să te duci cu cei mici în parcul de distracții.

 

scuba diving

 

 

Ce faci cu timpul liber

 

Pentru cei care doresc o vacanță activă, regiunea Thraki oferă numeroase posibilități. Puteți observa cum se produce mătasea la muzeul din Soufli sau puteți face echitație la herghelia din Alexandroupoli. Puteți degusta celebrele vinuri grecești la una dintre cramele cu tradiție sau puteți face scufundări în preajma insulei Samothraki.

 

Iar dacă aveți nevoie de cazare, noi vă recomandăm Ramada Plaza Thraki. Vă stăm, de asemenea, la dispoziție cu cele mai bune sfaturi pentru planificarea vacanței voastre. Tot ce trebuie să faceți este să ne contactați. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *