Sunati-ne la:

0749 010 305

Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea I)

Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea I)

Bogdan Petric, farmacist de profesie și călător pasionat, a avut ocazia să fie printre primii pasageri ai celui mai nou și mai mare vas al companiei Royal Caribbean, Symphony of the Seas. Bogdan a acceptat să fie ochii noștri în această superbă călătorie. La finalul croazierei inaugurale a notat experiențele sale într-un articol pe care-l vom publica în trei părți. Mai jos puteți citi prima parte.

 

Croazieră la superlativ

 

Symphony of the Seas, cel mai mare și mai nou vas de croazieră din lume, noul sunet al aventurii pe mare este cu adevărat revoluţionar. Vine cu un mix al tehnologiilor inovative şi o gamă extrem de diversificată a posibilităţi de petrecere a timpului liber. Nu lipsesc nici spectacolele de clasă şi răsfăţul papilelor gustative asigurat de cele 20 de restaurante de la bordul vasului!

 

La acestea adaugăm serviciile foarte bune, marca Royal, atenţia şi prietenia staffului, dar și faptul că la construirea vasului s-a ţinut cont și de feedback-ul pasagerilor care au călătorit cu clasa Oasis. Putem astfel spune, fără să exagerăm cu nimic, că momentan, Symphony of the Seas este şi cel mai grandios vas de croaizeră!

 

După 8 croaziere, cu 7 ,,linii” diferite, inclusiv uriaşul Allure of the Seas, nu credeam că mai pot fi impresionat de un vas de croazieră, însă, fluturii în stomac şi-au făcut simţită prezenţa încă de cum am păşit la bordul Symphony of the Seas. Turul din privat m-a fascinat pentru că am avut ocazia să văd ce se întâmplă ,,în spatele camerelor de filmat” şi cum este organizat un astfel de titan!

 

royal caribbean

 

”Cartierele” vasului de croazieră

 

La fel ca la toate navele din clasa Oasis, Royal continua să se bazeze pe organizarea în funcție de cele 7 cartiere. Boardwalk, cu deja cunoscutul Aqua Theatre (singurul teatru acvatic pe mare), Central Park, cu peste 12.000 de specii de plante şi arbori naturali, respectiv Royal Promenade, principala stradă cu restaurante, magazine şi baruri sunt mereu în centrul atenţiei.

 

Symphony of the Seas are totuși multe îmbunătăţiri faţă de ”colegele” de clasă. Printre ele amintim: Laser Tag, o atracţie unică şi foarte distractivă pe mare, Escape the Rubicon, un joc tip escape room şi 2 restaurante noi. Este vorba despre El Loco Fresh, un restaurant mexican inclus în preţul croazierei şi Hooked, un restaurant unde fructele de mare sunt starurile principale.

 

Tot la capitolul noutăţi avem: Playmakers Sports Bar&Arcade, un bar cu tematică sportivă, de unde poţi vedea evenimentul sportiv favorit (pe una dintre cele nu mai puţin de 31 plasme HD), te poţi relaxa jucând diferite jocuri tip arcade și poți gusta celebrul Playmaker Burger. De asemenea, pe puntea 5 avem Sugar Beach, un paradis al dulciurilor.

 

Nu în cele din urmă, aveți cel mai mare tobogan aflat pe mare, The Ultimate Abyss, care coboară 10 punţi, în plus față cele 3 tobogane de pe puntea Piscinelor!

 

Şi la spectacole Symphony of the Seas excelează. Celebra producţie, care a umplut sălile pe Broadway, cu 8 premii Tony este prezentă în Teatrul Principal. Nu doar atât, pe vârful flotei Royal, veți putea asista la spectacole acvatice, pe patine, respectiv ,,Headliner Show” şi alte comedy show-uri!

 

croaziera bogdan petric

 

Câteva detalii tehnice

 

Construcţia lui Sympgony of the Seas a început în anul 2015, în Franta, la Chantiers de l`Atlantique din Saint Nazaire.  A costat 1,35 miliarde de dolari şi are 18 punţi (etaje). Vasul are 362 metri lungime ( cât trei terenuri de fotbal) și 72,5 metri înălţime şi poate atinge o viteză de croazieră de 22 noduri (45 km/h).. Poate găzdui 6680 pasageri, pe lângă cei 2200 membrii ai echipajului.

 

Va naviga pe apele Mediteranei de Vest până în luna octombrie 2018. Apoi va pleca spre Miami, acolo unde îl va primi un terminal nou construit special pentru vasele Royal. De acolo va începe itinerariile din Caraibe.

 

Ca o curiozitate, Symphony of the Seas se remarcă şi prin faptul că la bordul vasului sunt mai multe opere de artă, decât tablourile din celebrul muzeu Luvru.

 

vas de croaziera

 

Despre călătoriile lui Bogdan puteți citi și pe Dream Experiences. Rămâneți alături de noi pentru a citi continuarea. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

One thought on “Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea I)

  1. Pingback: Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea II)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *