Sunati-ne la:

0749 010 305

Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea II)

Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea II)

Așa cum v-am promis, revenim cu partea a doua parte din periplul lui Bogdan Petric. Bogdan a acceptat să fie ochii noștri în croaziera inaugurală a celui mai nou și mai mare vas al companiei Royal Caribbean, Symphony of the Seas. Mai jos puteți citi continuarea primei părți.

 

Vasul pe care nu te poți plictisi

 

Symphony of the Seas are o ofertă generoasă şi atunci când vine vorba de petrecerea timpului liber. Puntea Piscinelor arată superb și îți  oferă foarte multe opţiuni pentru înot, stat la soare, relaxare în jacuzzi sau adrenalină pe toboganele acvatice.

 

Chiar pe vreme rea găsești o oază minunată la Solarium, cu o piscină si jacuzzi-uri uriaşe. Cei mici au propriul lor paradis acvatic, cu un loc de joacă în apă încălzită.

 

Tot pe puntea 15, în spatele vasului a fost amenajat cel mai înalt tobogan de pe mare. Ultimate Abyss este completat de simulatorele de surf, tiroliana și terenul de sport multifuncțional (fotbal, baschet și volei). Aveți la dispoziție și mese pentru tenis de masă și un teren de mini-golf. În fiecare zi se organizează turnee şi activităţi comune, care sunt anunțate în Cruise Compass (ziarul propriu al Symphony of the Seas).

 

symphony of the seas

 

Distracție pentru cei mici

 

Pe puntea 4, la Studio B, poţi patina sau juca laser tag. Sunt două activităţi inedite care o să vă placă fără doar şi poate.  Iar pe puntea 7 există și două panouri de căţărare pentru cei mai curajoşi.

 

Chiar şi cei mici au programe speciale la bordul Symphony of the Seas. Adventure Ocean, cu săli tematice, programe educative, multe jocuri şi clase speciale pentru copiii cu vârste între 3 și 11 ani. În plus, Fuel și zona Video Arcade sunt ideale pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

 

Dragostea trece prin stomac

 

Se spune că până şi dragostea trece prima dată prin stomac. Este momentul să vorbim și despre mâncarea de la bordul navei. Royal Caribbean nu se dezice de standardele înalte de calitate nici atunci când vine vorba despre Symphony of the Seas.

 

Restaurantul principal se axează pe ore principale pentru masa de seară: 18.30, respectiv 20.30 (My Time Dinning ). Localul este elegant, frumos decorat şi are 3 etaje. Main Restaurant servește și micul dejun, prânzul în sistem a la carte, iar in zilele pe mare se organizează și brunch-uri.

 

Pe punțile 3 şi 5 sunt repartizaţi pasagerii care au ales o oră fixă pentru masă ( 18:30 sau 20:30). Pe puntea 4, în schimb, se află cei care au ales My Time Dinning. Este vorba despre un serviciu flexibil de servire a mesei principale, între orele 18:00 si 21:30.

 

4

 

 

Preparatele sunt deosebite, mai ales în serile formale, când poţi servi bucate care în mod normal se găsesc doar în restaurantele de specialitate. Atmosfera este degajată și primitoare. Recomandarea mea este să vă bucuraţi de cină în restaurantul principal, unde o sa aveţi parte de o experienţă la superlativ.

 

Există preparate care se regăsesc în meniu pe tot parcursul croazierei (melci, supă franţuzească de ceapă, salata Caesar, piept de pui etc.). Altele se schimbă zilnic.

 

Specialități internaționale la Windjammer

 

Următorul restaurant pe listă şi poate cel mai popular este Windjammer Cafe. Localul funcționeaza în regim de autoservire și oferă specialităţi din întreaga lume. Fără mese fixe, cu un dress code mai relaxat şi deschis aproape tot timpul, Windjammer este cel mai aglomerat restaurant.

 

Datorită faptului că este format din două părţi identice este loc pentru toată lumea. Preparatele sunt extraordinare, dar, dacă dorești, îţi poți creea omleta sau porţia de paste așa cum îți place. În plus, limonada/apa/cafea şi ceaiurile sunt gratuite.

 

5

 

De toate, pentru toți

Mai jos cu o punte, poţi servi masa la El Loco Fresh, un restaurant gratuit, cu specific Mexican, deschis între orele 13 şi 18. Pentru iubitorii de desert, în zona Sports Deck o să găsiţi 2 dozatoare gratuite de ingheţată.

 

Pe aceeaşi punte în, partea din faţă a vasului o să găsiţi Solarium Bistro, cu mic dejun şi prânz gratuit, iar cina contra cost. Este locul unde mergi să mănânci sănatos, supe, salate, fructe, fresh-uri şi diverse specialităţi cu un conţinut caloric scăzut.

 

Tot inclusă în preţul croazierei este și masa la Park Cafe. Acolo puteți mânca panini, sandvișuri, între orele 7:00 şi 18:00, cu o mică pauză la prânz. Micul dejun poate fi servit în intervalul 8:00 – 10:00 şi la Johnny Rockets.

 

Tot gratuit puteţi servi masa și la Boardwalk Dog House, în intervalul 13:00-19:00. Acolo puteți gusta diferite tipuri de hot dog, cu multe opţiuni de garnituri. Sorrento`s Pizza, deschisă, între 13:00 și 03:00, oferă diverse tipuri de pizza, mereu proaspătă. Iar Cafe Promenade este deschisă non-stop și vă așteaptă cu sandvișuri, fructe, prăjituri și cafea.

 

Nu în ultimul rând, cei care vor să ia o gustare sănatoasă pot alege Vitality Cafe, iar pasagerii cazaţi în suite pot servi masa la Coastal Kitchen.

 

starbucks symphony of the seas

 

Despre călătoriile lui Bogdan puteți citi și pe Dream Experiences. Rămâneți alături de noi pentru a citi și a treia parte. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

One thought on “Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea II)

  1. Pingback: Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea III)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *