Sunati-ne la:

0749 010 305

Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea III)

Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea III)

Încheiem seria relatărilor lui Bogdan Petric din croaziera inaugurală a celui mai nou și mai mare vas al companiei Royal Caribbean, Symphony of the Seas. Mai jos puteți citi continuarea celei de-a doua părți.

 

Experiențe culinare inedite

 

Symphony of the Seas continuă să ne uimească la capitolul culinar. Pe lângă cele 10 restaurante unde puteţi servi masa gratuit, aveţi alte 10 restaurante la dispoziție, unde puteți servi masas contra unei taxe de acces. Prețul plătit nu va știrbi cu nimic din experienţă culinara la superlativ, care vă va încânta papilele gustative.

 

Vă recomandăm să alegeţi pachetul cu 3 cine de specialitate la un preţ foarte atractiv. Noi am ales Wonderland (puntea 12), cu bucătărie moleculară într-o lume de basm, dar și Chops Grille (puntea 8), cel mai bun restaurant de tip grill de pe mare. Nu în ultimul rând, am încercat şi Jamie`s Italian (puntea 8), restaurantul celebrului bucătar englez cu preparate şi deserturi delicioase.

 

symphony of the seas

 

Experienţele senzaţionale sunt greu de pus în cuvinte sau de ierarhizat. Fiecare în parte a reprezentat ceva cu adevărat special.
Tot contra cost puteţi servi masa la Izumi Hibachi sau Sushi (puntea 4). Hibachi Experience este un show culinar pe cinste, cu bucătari japonezi care gătesc în faţa dumneavoastră pentru cină. La fel și Sushi, doar că pentru prânz şi meniurile a la carte.

 

Și mâncarea de tip fast food este la loc de cinste pe Symphony of the Seas. Acest lucru este evident în restaurantele Johnny Rockets şi Playmakers. Totodată, iubitorii de fructe de mare au la dispoziție Hooked (puntea 16), un restaurant cu preparate la superlativ, mereu proaspete!

 

Cel mai exclusivist, însă, restaurant de la bord este 150 Central Park (puntea 8). Sub semnătura celebrului chef din Miami, Michael Schwartz, veți gusta două meniuri cu 6 farfurii.

 

symphony of the seas

 

Relaxare pe Symphony of the Seas

 

După atâta mâncare deliciosă se impune o vizită la Vitality Spa (puntea 6). Complexul dispune de o sală de Fitness, cu aparate de cardio şi forţă, astfel încât orice dorinţă să fie satisfăcută. Puteți participa la clase de fitness (Cycling, Boot Camp, Yoga, Seminarii de nutritiţie) sau să vă relaxați în zona de Spa, cu o mulţime de tratamente, masaje, saună şi un salon de coafură.

 

,,Oferta” este incredibilă şi atunci când vine vorba de baruri sau cafenele. De la celebrul brand Starbucks (puntea 5),până la ,,vedeta” Bionic Bar (puntea 5), un bar în care roboţii îţi prepară băutura aleasă, opțiunile sunt impresionante.  De exemplu, la Rising Tide (puntea 5), ești ridicat 3 punți, în timp ce serveşti băutura preferată.

 

Vintages (puntea 8) are o selecţie extraordinară de vinuri, iar Dazzles (puntea 9), The Attic (puntea 4), Jazz on 4 (puntea 4), Boleros (puntea 5) sau Schonner Bar (puntea 6) comopletează oferta. Sunt nu mai puţin de 17 localuri în care te poţi distra în voie, poţi dansa, asculta muzică LIVE, participa la cursuri de dans, concursuri, spectacole şi diverse petreceri tematice pentru toate vârstele.

 

symphony of the seas

 

Un parc pe mare

 

Relaxarea continuă în Central Park (puntea 8), ”cartierul verde” de pe Symphony of the Seas.  Peste 12.000 de specii de arbori şi plante naturale ocupă oaza de verdeaţă a vasului, un loc în care te încarci cu energie. Poţi să citeşti sau să meditezi în linişte, iar dacă asta nu e suficient poţi să faci shopping.

 

De pe vas nu lipsesc magazinele ,,high class”, precum Cartier, Bvlgari sau Hublot. Și pentru că tot vorbim despre shopping, pe Royal Promenade, cartierul cu restaurante şi magazine, bulevardul principal al vasului de pe puntea 5, o să găsiţi o sumedenie de produse.  Ceasuri, bijuterii, cosmetice sau cadouri sunt vândute fără taxe. Scutirea de taxe nu se aplică, însă, când vasul navighează în Europa. În acele momente trebuie să plăteşti 21% taxe pentru orice produs cumpărat. Pe Royal Promenade se află şi Recepţia (Guest Services). Este locul de unde îţi iei orice informaţie şi poţi face diferite operaţiuni.

 

Încheiem expunerea cartierelor vasului cu Boardwalk (puntea 6). Este o zonă unde, pe lângă restaurante, ne aşteaptă un carusel pentru adulţi şi copii, dar şi Sugar Beach, cu dulciuri şi o îngheţată deliciosă.

 

symphony of the seas

 

Spectacole impresionante

 

Spectacolele de la bordul Symphony of the Seas sunt grandioase. Teatrul principal, situat pe 3 nivele (puntea 3,4,5), găzduieşte celebrul Hairspray, despre care am vorbit la început şi Flight, spectacole de magie, muzică, dans şi comedie. Aqua Theatre (puntea 6) este un teatru acvatic întâlnit doar pe unele vase Royal, cu un spectacol care îţi taie respiraţia.Nu în ultimul rând, Studio B (puntea 4) oferă un spectacol superb pe gheaţă: 1977.

 

Vă recomandăm să vă rezervaţi înainte de croazieră locuri la spectacole. Altfel va trebui să fiți norocoși pentru a prinde locuri la orele la care doriţi. Și dacă tot vorbim de noroc, îl puteți pune la încercare în Casinoul imens de pe puntea 4. Puteți juca Bingo sau să participați la diferitele concursuri din timpul croazierei (staţi cu ochii pe Cruise Compass pentru că acolo sunt toate informaţiile).

 

Informații la tot pasul

 

Nu pot încheia fără să vă povestesc despre LCD-urile, care te vor direcţiona oriunde pe vas. Îți afișează inclusiv drumul spre propria cabină, programul zilnic sau activităţile principale și pot fi găsite la fiecare etaj.  Să nu uităm nici de scările muzicale (de pe puntea 16), ,,ochiul spre Bridge” şi brăţările care pot înlocui cardul tradiţional (pot fi folosite ca portofel sau pentru a intra în cameră).

 

symphony of the seas

 

Despre călătoriile lui Bogdan puteți citi și pe Dream Experiences. Rămâneți alături de noi pentru alte relatări frumoase din vacanță. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

One thought on “Guest post: Jurnal de croazieră – Symphony of the Seas (partea III)

  1. flavius

    Visul meu este sa merg o data in viata in Caraibe. Este o insula atat de minunata si plina de lucruri noi. Felicitari pentru articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *