Sunati-ne la:

0749 010 305

Cele mai frumoase stațiuni turistice pentru un sejur în Cipru

Cele mai frumoase stațiuni turistice pentru un sejur în Cipru

Pregătirile pentru o vacanță reușită încep întotdeauna cu alegerea destinației. Iar de această dată dorim să scriem pentru cei care au ales Cipru. Evident că sunt o mulțime de factori de luat în calcul atunci când planifici o vacanță, cum ar fi bugetul, mijlocul de transport, tipul de masă etc. Dar pasul doi ar trebui să fie alegerea stațiunii și a unității de cazare.

 

Și atunci în loc să vă lăsăm să căutați la întâmplare oferte de vacanță în Cipru, am hotărât să vă oferim câteva informații despre stațiunile pe care le recomandăm pentru cei care își doresc un sejur în Cipru.

 

Sejur în Cipru la Paphos

 

Evident că oriunde vei alege să-ți petreci concediul pe litoralul cipriot, vei avea parte de soarele cald și briza Mării Mediterane. Dar dacă vrei să ai acces nemijlocit la istoria spectaculoasă a insulei, atunci îți recomandăm Paphos.

 

Stațiunea situată în sud-vestul litoralului este la fel de bogată în monumente istorice precum Atena. Te poți plimba prin Parcul Arheologic Kato Paphos, care abundă în vestigii romane. Sau poți să te oprești la Mormântul Regilor, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO și care are o vechime de peste 2300 ani. Ar mai fi de amintit Castelul Paphos și Mănăstirea Chrysoroyiatissa.

 

Nu în ultimul rând, Coral Bay este golful superb care întregește experiența din Paphos cu ale sale ape turcoaz și plaja albă. Golful este ideal atât pentru familii cu copii, cât și pentru cupluri sau grupuri de prieteni. Sporturile de apă sunt și ele practicate acolo.

 

coloane cipru

Cea mai frumoasă plajă

 

Dacă Paphos este renumită pentru vestigiile istorice, Ayia Napa se poate mândri cu cea mai râvnită plajă de pe insulă. Nissi Beach este comoara pe care o râvnesc localnicii și turiștii deopotrivă. Ceva mai aglomerată în timpul sezonului, plaja este iubită pentru aspectul spectaculos, cu intrarea lină în mare, nisipul orbitor și apa deosebit de limpede.

 

Ayia Napa este un fel de Mykonos al ciprioților. Stațiunea este înțesată de localuri care au program cu mult după mizeul nopții. Așa se face că stațiunea a devenit un loc de ”pelerinaj” pentru petrecăreții care vor să se bucure de o atmosferă similară cu cea din Ibiza, dar la un cost mai mic.

 

În rest, relaxare, sporturi nautice, soare și mâncare delicioasă sunt câteva dintre lucrurile de care te vei mai putea bucura în Ayia Napa.

 

nissi beach

De toate în Limassol

 

Dacă ar fi să aduni Paphos cu Ayia Napa, ai obține Limassol. Al doilea oraș ca mărime din Cipru este un melanj între trecut, prezent și viitor. Cu un litoral aglomerat și o viață de noapte activă, stațiunea atrage un număr important de turiști în fiecare an.

 

Întocmai ca în Tel Aviv, atmosfera cosmopolită a acestui oraș-port este ideală pentru cei care își doresc mai mult de la un sejur în Cipru. Limassol oferă acel mix de muzee și monumente istorice, cu restaurante și baruri moderne, parcuri și plaje cu distincția Blue Flag.

 

În plus, îți poți petrece dupămasa la waterpark-ul Fasouri Watermania. Este cel mai mare din Cipru și are atracții atât pentru cei mici, cât și pentru iubitorii de adrenalină sau vârstnici.

 

ayia napa

Larnaca, sora mai mică

 

Dacă stațiunile din Cipru ar fi înrudite, atunci Larnaca ar fi sora mai mică a lui Limassol. Puțin mai liniștită, cu un vibe mai autentic, stațiunea este ideală pentru cei care vor să intre în contact cu stilul de viață autentic cipriot. Cu farmecul său nonșalant, Larnaca își atrage oaspeții și prin caracterul rustic.

 

Și dacă veți alege Larnaca pentru sejur în Cipru, atunci nu trebuie să ratați Mackenzie Beach. Aici vei întâlni și lumea bună, care savurează un cocktail, se relaxează în șezlonguri sau dansează pe nisip.

 

limassol cipru

Protaras ideală pentru familii

 

Da, Cipru nu este numai o destinație a petrecăreților. Protaras este exemplul perfect. Stațiunea este situată în este insulei și este renumită pentru Fig Tree Bay. ”Golful Smochinului” este cunoscut pentru smochinii care îl mărginesc. Apele limpezi și distincția Blue Flag au ajutat ca această plajă să ajungă pe locul 3 în Topul Trip Advisor (2011) al celor mai frumoase plaje eruropene.

 

Green Bay este considerată una dintre cele mai bune locații pentru scufundări din Cipru, mai ales pentru începători. În apropiere se află și Parcul Național ”Cape Greco”, cu trasee spectaculoase pentru drumeție.

 

Nu lipsesc nici siturile arheologice, care datează din perioada elenistică sau cele mai moderne, cum ar Biserica ”Profitis Elias”, construită în 1984 pe locul unui alt lăcaș de cult care a fost distrus.

 

oferte cipru

Un sejur în Cipru se potrivește și celor mai pretențioși turiști. Frumusețea acestei insule este dată, însă, de faptul că oricine își găsește locul și se simte binevenit. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

One thought on “Cele mai frumoase stațiuni turistice pentru un sejur în Cipru

  1. Pingback: Cipru de Nord - recomandările noastre pentru un sejur reușit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *