Sunati-ne la:

0749 010 305

Pelerinaj în Israel și Iordania cu Grupul Speranța și Prietenii – Partea I

Pelerinaj în Israel și Iordania cu Grupul Speranța și Prietenii – Partea I

Este o bucurie să putem anunța un Pelerinaj în Israel și Iordania, organizat în colaborare cu Grupul Speranța și Prietenii. V-am pregătit o călătorie de execepție pe urmele Mântuitorului în Țara Sfântă. Startul se dă în 27 Februarie, pentru un sejur de 8 nopți, cu demipensiune și zbor din București.

 

Și de această dată membrii grupului misionar vă vor însoți pe tot parcursul călătoriei. Iar itinerariul pe care vi l-am pregătit este încărcat cu obiective turistice inedite. Haideți să aflăm mai exact cum va decurge călătoria noastră.

 

Începutul unui Pelerinaj în Israel și Iordania

 

Prima zi este rezervată practic drumului. Întâlnirea se dă în Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” din București. La ora 22:00 vă veți întâlni acolo cu reprezentantul agenției Filadelfia Turism, care vă va însoți pe tot parcursul călătoriei. Câteva ore mai târziu vom ateriza în Amman, capitala Iordaniei.

 

Acolo ne vom întâlni și cu ghidul turistic (vorbitor de limba română), care vă fi alături de dumneavoastră în fiecare zi a pelerinajului. Urmează transferul la hotel, pentru o scurtă odihnă.

 

muntele nebo

 

Prima priveliște asupra Pământului Făgăduinței

 

Călătoria noastră începe pe Muntele Nebo, în nordul Mării Moarte. De la o înălțime de 710 metri vom avea o privirea panoramică asupra Ierusalimului, Văii Iordanului și Ierihonului. Acolo a stat și Moise în vremurile Biblice și a zărit Țara Sfântă.

 

Continuăm vizita noastră în Iordania cu o oprire în orașul antic Madaba, situat în apropiere de Amman. Punctul de interes al acestui obiectiv este o hartă. Mai exact o porțiune a unui mozaic care împodobește podeaua Bisercii Sfântului Gheorghe. Datează din secolul al VI-lea și este cea mai veche hartă a Ierusalimului și a Țării Sfinte.

 

Întoarcerea în trecut

 

A treia zi ne va aduce la unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice din itinerariul acestui Pelerinaj în Israel și Iordania. ”Orașul roz”, Petra este o comoară arheologică, care datează din secolul IV Î.Hr. Vom vedea Trezoreria (Al-Khazneh), sculptată într-un perete vertical de gresie roz. Această structură a jucat rolul de criptă, dar a fost poreclită ”trezorerie” de beduinii care credeau că ascunde comori.

 

Vom continua cu Mormântul Corintean și cel al Palatului, sculptate tot în gresie roz. Vom vizita și Teatrul Roman, iar dacă timpul permite și Mănăstirea Deir (50 metri înălțime).

 

Ziua se încheie cu drumul spre Israel și cazarea în Bethlehem.

 

j-basiga-724297-unsplash

 

În Grădina Ghetsmani

 

Imediat după micul dejun pornim spre Ierusalim, acolo unde vom începe vizita cu Muntele Scopus.Cunoscut și ca Muntele Santinelelor, acolo au fost construite Universitatea Iudaică, Academia de Artă și Design Bezalel, Grădina Națională Botanică și alte instituții importante.

 

Continuăm cu Muntele Măslinilor și Biserica Pater Noster. Conform tradiției, acolo a fost peștera în care apostolii au primit învățăturile Mântuitorului. Tot pe Muntele Măslinilor vizităm și Biserica Dominus Flevit. Lăcașul de cult este în formă de lacrimă, deoarece acolo Iisus a plâns, în drum spre Ierusalim.

 

Ajungem și în Grădina Ghetsimani, cu Biserica Națiunilor, acolo unde Hristos s-a rugat în noaptea dinaintea crucificării. Vizităm și Peștera Ghetsimani, locul în care Mântuitorul le vorbea apostolilor. Încheiem ziua a patra cu Zidul Plângerii.

 

zidul plangerii

 

Via Dolorosa și Muntele Templului

 

A cincea zi este dedicată tot Ierusalimului. Vom parcurge Via Dolorosa cu toate cele 14 locuri în care Mântuitorul s-a oprit. Strada din Orașul Vechi al Ierusalimului este considerată ca fiind drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs în drum spre Dealul Golgota.

 

Dacă vom primi permisiune, vom urca și pe Muntele Templului. Este de fapt un deal situat în Orașul Vechi și este considerat un loc sfânt de creștini, musulmani și evrei deopotrivă. Acolo vom vizita și Cupola Stâncii (Dome of the Rock), cel mai vechi lăcaș de cult islamic din lume, care încă este folosit.

 

Ziua se va încheia cu un popas în Grădina Mormântului, considerată de unii locul unde a fost îngropat și unde a înviat Mântuitorul. Acolo vom lua ”Cina Domnului” și vom avea un răgaz pentru închinare, meditație și rugăciune.

 

jerusalem

 

Mai avem încă 4 zile din periplul nostru în Israel și Iordania. Mai multe despre celelalte obiective minunate veți putea citi într-un articol viitor. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

3 thoughts on “Pelerinaj în Israel și Iordania cu Grupul Speranța și Prietenii – Partea I

  1. Pingback: Pelerinaj în Israel și Iordania cu Grupul Speranța și Prietenii - Partea II

    1. filadelfia Post author

      Lăsați-ne datele dumneavoastră de contact, iar agenții noștri de turism vă vor furniza toate informațiile de care aveți nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *