Sunati-ne la:

0749 010 305

Pelerinaj în Israel și Iordania cu Grupul Speranța și Prietenii – Partea II

Pelerinaj în Israel și Iordania cu Grupul Speranța și Prietenii – Partea II

În prima parte a călătoriei noastre am vizitat împrejurimile Amman-ului, ”Orașul Roz” Petra, dar și minunățiile din Ierusalim. Pelerinajul nostru mai are încă 4 zile, în care vom vizita obiective turistice cu o semnificație spirituală deosebită, dar și ruinele unor structuri istorice impresionante. Vom încheia cu un tur al centrului economic din Israel, Tel Aviv.

 

Locul nașterii Mântuitorului

 

A doua parte a unui Pelerinaj în Israel și Iordania continuă în Bethlehem. Orașul palestinian este situat la 9 km distanță față de Ierusalim. Conform accepțiunii Biblice este locul în care Iisus Hristos s-a născut. Vom vizita Câmpul Păstorilor, locul în care cei trei păstori înnoptau când s-a născut Pruncul.

 

Ne vom opri și la Biserica Nașterii Domnului, locul în care se păstreză și peștera locului de origine. Este de cel mai vechi loc de venerare pentru creștini. Biserica a fost construită în secolul IV și a fost extinsă de-a lungul anilor. În prezent cuprinde 3 mănăstiri, pe o suprafață de 12.000 metri pătrați. Peștera este situată sub altarul principal și face parte dintr-un sistem de peșteri cu mai multe puncte de acces.

 

Urcăm și pe Muntele lui Irod, acolo unde se află și fortăreața împăratului care a ordonat uciderea pruncilor. Acolo vom avea și un răgaz pentru meditație.

 

bethlehem

 

Fortăreața Masada și Marea Moartă

 

A șaptea zi a acestui Pelerinaj în Israel și Iordania o vom începe urcând pe o colină, cu o înălțime de 450 metri față de nivelul Mării Moarte. Acolo se regăsește Fortăreața Masada, ridicată în secolul I Î.Hr., de către Irod cel Mare. Construcția face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și păstrează intacte cele două sute de coloane de marmură ce înfrumusețează vechile băi încălzite, precum și frescele și mozaicurile antice.

 

Ne aflăm acum pe malul vestil al Mării Moarte, acolo unde vom face un popas de aproximativ 2 ore. Această întindere de apă sărată este situatp la 400 metri sub nivelul mării, fiind clasificat drept cea mai jos corp de apă de pe pământ. Vom încheia ziua cu cina și cazarea în Nazareth.

 

marea moarta

 

Minunile și învățăturile lui Hristos

 

Imediat după micul dejun vom urca pe Înălțimile Golan. Platoul stâncos este poziționat la sud de Marea Galileei. Este locul în care s-au descoperit numeroase vestigii arheologice la care se face referire în Sfânta Scriptură. Acolo vom vizita fabrica de ulei de măsline, care produce unul dintre cele mi apreciate uleiuri extravirgine din lume, dar și produse cosmetice 100% naturale.

 

Continuăm cu cel mai nordic oraș din Israel, Tel Dan, acolo unde se află unul dintre cele 3 izvoare ale râului Iordan. Trecem și prin Capernaum, locul în care Iisus și-a predat învățăturile la Sinagogă. Acolo a fost și casa Sfinților Apostoli Ioan, Andrei, Iacov și Petru (a cărui casă o vom vizita).

 

Vom vizita și Thaba, locul în care Mântuitorul a înfâptuit minunea înmulțirii pâinilor și peștilor. Trecem apoi la Biserica de pe Muntele Fericirilor. Acolo Hristos a ținut celebra predică despre ”fericiri”, care cuprinde 9 versete, toate începând cu ”Fericiți sunt cei…”.

 

Mai spre nord, ne vom opri și la locul botezului, de pe malul râului Iordan.Situl Baptist Yardenit este situat în apropiere de locul în care Iordanul se varsă în Marea Galileei. În mod firesc periplul nostru va continua cu croazieră pe aces lac cu apă dulce, care se va încheia cu un prânz un restaurant pescăresc.

 

raul iordan

 

Aproape de final

 

Ultima zi a unui Pelerinaj în Israel și Iordania începe cu o relaxare la Marea Moartă. Începem apoi transferul spre Aeroportul din Tel Aviv cu un tur al acestui oraș cosmopolit. Trecem și prin portul Jaffa, despre care se spune că a fost construit de către unul dintre fii lui Noe.

 

Continuăm cu orașul Haifa, al treilea ca mărime din Israel. Situată la poalele Muntelui Carmel, această așezare urbană adăpostește celebrele grădini Bahai. Acolo ne vom opri pentru a admira cele 18 terase superbe, acoperite cu vegetație luxuriantă, mărginită de cascade.

 

Încheiem pelerinajul cu un popas în cetatea Cezareea, unul dintre cele mai importante centre ale creștinătății din primul mileniu. De acolo ne îndreptăm spre aeroport, de unde vom decola puțin după miezul nopții.

 

bahai gradinile

 

Acest Pelerinaj în Israel și Iordania cu Grupul Speranța și prietenii va avea loc în perioada 27 Februarie – 7 Martie 2019. Iar pentru cei care nu pot participa, avem o veste bună. Vom organiza un al doilea pelerinaj în Israel cu Grupul Speranța, în perioada 7 -14 Martie 2019. Pentru rezervări, nu ezitați să ne contactați.

 

Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *