Sunati-ne la:

0749 010 305

Târgul de Crăciun din Budapesta – o experiență minunată

Târgul de Crăciun din Budapesta – o experiență minunată

Spuneam că Budapesta ar trebui să se afle în topul oricărui amator de city break-uri. Capitala Ungariei este o bijuterie arhitecturală, una dintre metropolele istorice ale Europei. Orașul prinde, însă, cu adevărat viață iarna. Este și motivul pentru care Târgul de Crăciun din Budapesta apare în orice top 10 de profil.

 

Locație, locație, locație

 

Locația este la fel de importantă ca evenimentul în sine. Iar târgul de Craciun din Budapesta se desfășoară în Piața Vorosmarty, chiar în centrul capitalei Ungariei, la două străzi distanță de Dunăre. Spațiul public este denumit după poetul Mihály Vörösmarty, a cărui statuie poate fi gasită in centrul pieței.

 

Și dacă tot ajungeți acolo nu trebuie să ratați o oprire la Gerbeaud Café. Este una dintre cele mai faimoase cafenele din Europa și nu numai. A fost deschisă în urma cu peste 150 ani, dar și-a păstrat farmecul până în prezent. Acolo puteți servi ceaiuri rusești, prăjituri franțuzești sau ale specialități chinezești.

 

budapesta ungaria

 

Perioada de funcționare

 

Ca să ofere cât mai multor turiști posibilitatea să-l viziteze, organizatorii au hotărât ca Târgul de Crăciun din Budapesta să fie deschis și în 2018 timp de peste 7 săptămâni. Veți putea savura un Kurtoskalacs și o cană de vin fiert începând cu data de 9 Noiembrie și până la data de 1 Ianurie 2019 inclusiv.

 

În ziua Ajunului, 24 Decembrie, târgul va fi deschis în intervalul 10:00 – 14:00. În 25, respectiv 26 Decembrie, veți putea vizita standurile în intervalul 10:00 – 18:00. În 31 Decembrie perioada de vizitare începe la 10:00 și se încheie la ora 22:00, iar în ultima zi, 1 Ianuarie 2019, intervalul va fi 14:00 – 22:00.

 

craciun budapesta ungaria

 

Dragostea trece prin stomac…

 

… și nu este doar o vorbă în vânt. Tocmai de aceea Târgul de Craciun din Budapesta vă așteaptă cu peste 120 de stand-uri, care oferă, în marea lor majoritate delicatese de sezon. Papilele gustative au la dispoziție 1200 metri pătrați de tentații gastronomice. De la kurtoskalacs sau ștrudel, până la friptură de porc sau foie gras, puteți găsi de toate în piața din centrul capitalei.

 

Și după o mâncare bună merge un vin fiert. Trebuie să știți, însă, că în fiecare an este creată o cană specială pentru Târgul de Crăciun din Budapesta în care se servește vinul fiert. Anul acest organizatorii au anunțat că recipientul tradițional va avea 3 variante. Toate sunt realizate folosind combinații de alb și roșu. Cănile pot fi achiziționate de la orice tarabă, cu 600 forinți.

 

craciun budapesta

 

Program special pentru cei mici

 

O importanță deosebită este acordată divertismentului pentru cei mici. În fiecare zi, de luni, până vineri, între orele 10:00 și 20:00, vor fi puse în scenă spectacole de muzică, dans și teatru de păpuși. De asemenea copiii vor putea participa la ateliere de creație cu diverse tematici. Producerea lumânărilor, a șiragurilor cu mărgele, împletirea coșurilor din nuiele sau coacerea de turtă dulce sunt câteva dintre workshop-urile la care pot participa.

 

Cei mici mai pot face o plimbare cu trenul lui Moș Crăciun, în 1 și 2 Decembrie. Totodată, pentru doar 3.5 EUR, aveți acces timp de 3 ore la patinoar, cu tot cu costul de închiriere al patinelor.

 

craciun ungaria

 

Cumpărături sau spectacole

 

Cei mari pot sta liniștiți. Nu au fost uitați. Timp de o lună și jumătate sute de artiști vor urca pe scenele din târg și vor pune în scenă sute de spectacole. Veți putea asista la spectacole de balet, operă, dar și muzică folclorică sau modernă. Dacă vizita va coincide cu Ajunul Crăciunului, puteți participa chiar la o croazieră cu cină și concert, pe Dunăre.

 

Iar dacă asta nu va încântă, aveți la dispoziție toată ziua să vă faceți cumpărăturile. Ornamente pentru casă și pomul de Crăciun, haine și suveniruri, obiecte de artă, puteți găsi de toate în Târgul de Crăciun din Budapesta. Toate produsele puse spre vânzare sunt atent alese în prealabil de către un juriu de specialiști în artă folk.

 

Targul de Craciun din Budapesta

 

Dacă am reușit să vă convingem că această experiență merită o șansă, puteți să vă rezervați un loc la circuitul nostru în Piețele de Crăciun din Budapesta – Praga, care va avea loc în perioada 29 Noiembrie – 2 Decembrie 2018. Am mai pregătit pentru voi, însă, și un circuit al capitalelor imperiale Budapesta-Viena-Praga, în perioada 27 Aprilie – 2 Mai 2019. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

 

 

One thought on “Târgul de Crăciun din Budapesta – o experiență minunată

  1. Pingback: Destinații de vacanță recomandate pentru toamna 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *