Sunati-ne la:

0749 010 305

Cipru de Nord – recomandările noastre pentru un sejur reușit

Cipru de Nord – recomandările noastre pentru un sejur reușit

Jumătatea de nord a insulei este considerat stat autonom. Acest lucru este recunoscut, însă, doar de către Turcia. Cipru de Nord este în acest sens un amalgam de influențe grecești și turcești. Mai liniștită și mai puțin aglomerată decât litoralul sudic, coasta nordică este un adevărat paradis turistic. Cu atât mai mult cu cât este o destinație potrivită atât în timpul verii, cât și pentru sezonul rece.

 

Capitala despărțită în două

 

Chiar dacă nu este o poveste la fel de tragică ca zidul Berlinului, separarea Ciprului în 1974 a presupus și împărțirea capitalei. Așa se face că Nicosia este traversată de granița care desparte Cipru de Nord de restul insulei. Bineînțeles că mai sunt orașe în lume unde se întâlnesc granițele mai multor state, dar dacă te afli în Nicosia ar fi păcat să nu traversezi granița și să te bucuri de întreaga capitală.

 

Iar motive să te bucuri sunt destule. Muzee, monumente istorice, moschei și orașul vechi sunt cele mai evidente obiective turistice. Restaurantele oferă preparate cipriote, dar și delicatețuri turcești. Așa cum era de așteptat de la un oraș cu așa o bogată moștenire otomană, universul cafenelelor este unul extrem de bogat. Viața de noapte vibrantă, cu oameni prietenoși și multe sticle de ouzo întregește atmosfera cosmopolită din acest oraș.

 

kyreni cipru de nord

kyreni cipru de nord

 

Stațiunile turistice din Cipru de Nord

 

Farmecul bizantin se păstrează pe întreg teritoriul litoralului din Cipru de Nord. Iar ceea ce denumim generic ”stațiuni turistice” sunt de fapt orașe fermecătoare de pe coasta mediterană a acestui ținut minunat. Kyreni a fost un port venețian la origini, iar acest lucru se vede în golful care este înconjurat de clădiri istorice. Mesele așezate pe faleză aduc aminte de Mykonos, iar farmecul medieval dă o tentă aparte acestei minunate locații.

 

Famagusta este cealaltă opțiune pe care v-o recomandăm dacă alegeți un sejur în Cipru de Nord. De asemenea un fost oraș venețian, Famagusta păstrează fortificațiile de odinioară. Poți admira clădirile gotice sau să faci o oprire la catedrala Sfântului Nicolae, convertită de otomani în Moscheea Lala Mustafa Pașa.

 

Plajele virgine

 

Litoralul din Cipru de Nord este asemănător cu cel grecesc. În sensul în care oferă de toate, pentru toți. Predomină plajele virgine, ascunse după dunele de nisip, dar și cele dotate cu facilitățile necesare.

 

Kyrenia este reprezentată perfect de acest mix. Datorită resort-urilor turcești, cu servicii all-inclusive, veți avea acces și la plaje amenajate, precum Escape Beach, Lara Beach sau Diana Beach. Nu lipsesc nici plajele cu nisip fin, mai retrase, pentru cei care doresc să-și petreacă în liniște timpul la plajă, precum Turtle Beach.

 

Litoralul estic, acolo unde este așezată Famagusta este asemănător cu cel nordic. Ai plaje family-friendly, cu toate dotările necesare, precum Glapsides Beach sau Bafra Beach. Vei găsi și porțiuni de litoral care nu au fost invadate de turiști. Cel mai bine te poți bucura de singurătate, însă, pe plajele din peninsula Karpaz.

 

vacanta 2019 cipru de nord

vacanta 2019 cipru de nord

 

Climă și sezonalitate

 

Cipru de Nord se bucură de un climat mediteranean, caracteristic acestui tip de destinație turistică. Cu alte cuvinte, anul se împarte în două mari sezoane: vara caldă și uscată, din Mai, până în Septembrie și o iarnă blândă și umedă, în perioada Decembrie – Februarie. Între ele există perioade scurte de primăvară și toamnă.

 

Perioada ideală pentru o vacanță în Cipru de Nord este întreg sezonul estival. Chiar și în lunile de vârf, când temperaturile sunt mai crescute, vremea este suportabilă datorită brizei marine. Iar ultimele luni (Septembrie, Octombrie) sunt perfecte pentru cei care-și doresc zile călduroase, nu caniculare și seri răcoroase.

 

Raiul felinelor

 

Nu poți să vorbești despre Cipru de Nord, fără să faci referire la pisici. Conform estimărilor, populația felină depășește numărul locuitorilor din Cipru. De altfel, întreaga insulă are o istorie lungă a dragostei față de aceste animale, care se întinde cu peste 9000 ani în trecut.

 

Nu vă faceți griji, nu veți fi asaltat de pisici la plajă sau în plimbările prin Nicosia. Dacă serviți cina afară, la o terasă s-ar putea, însă, să vă treziți cu o felină pofticioasă care vă dă târcoale.

 

pisici cipru

pisici cipru

 

Dacă doriți să plănuiți o vacanță 2019 în Cipru de Nord, nu ezitați să ne contactați. Vă stăm la dispoziție pentru a vă ajuta să creați experiențe memorabile de vacanță. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *