Sunati-ne la:

0749 010 305

Vacanță în Thailanda – Un sejur în culise

Vacanță în Thailanda – Un sejur în culise

Marea temere a oricărui investitor este că a făcut o alegere proastă. Iar vacanțele sunt una dintre cele mai importante investiții pe care le facem an de an. Unele ne oferă o siguranță mai mare și un confort sporit în a alege să investim, în timp ce altele ne fac să ne îndoim de claritatea judecăților, precum și de informațiile pe care le primim.

 

Și este normal să fie așa, mai ales atunci când investești într-o călătorie de peste 15.000 kilometri, pe alt continent, în mijlocul unei civilizații străine. Mai mult decât atât, o vacanță în Thailanda poate fi mai costisitoare, decât un sejur într-o destinație mediteraneană. De aceea este important să știi dinainte în ce te bagi.

 

Schimbul valutar

 

Moneda oficială a Thailandei este baht-ul. Este singura monedă acceptată (cu mici excepții se poate folosi și dolarul, dar veți fi dezavantajați de ratele de schimb valutar).  1 RON valorează aproximativ 8 bahti. Va trebui să faceți, însă, conversia în Euro încă din România, iar ajunși la destinație să faceți conversia în baht (proporția se păstrează).

 

Iar dacă trebuie să faceți schimbul valutar, nu-l faceți în aeroport, acolo unde veți primi 34 baht pentru 1 euro. Folosiți casele de schimb valutar din stațiune, acolo unde veți primi 37 baht pentru 1 euro. Totodată, asigurați-vă că aveți bani cash. ATM-urile percep comisioane de 200 baht pentru retragerile efectuare cu un card străin.

 

Totul este negociabil

 

Nu este Thailanda singura destinație în care această regulă se aplică, dar este la fel de valabilă ca într-un bazaar din Instanbul. De ce este acest lucru important? Pentru că la multe produse veți reuși să reduceți la jumătate suma pe care o cheltuiți, față de prețul cerut inițial de comerciant.

 

Se pot negocia suvenirurile, produsele meșteșugărești, inclusiv mâncarea stradală (deși prețul este atât de scăzut că nu veți fi nevoiți să o faceți). Se poate negocia chiar și la mall. Iar dacă nu vreți să vânați chilipirurile, stați liniștiți, vor veni ele la voi sub forma comercianților ambulanți.

 

khai nai

 

Vacanță în Thailanda pe plajă

 

Nu este nimic mai important într-o vacanță exotică decât plajele. Iar Thailanda nu duce lipsă de plaje. Doar pe insula Phuket veți găsi peste 30 de plaje, fiecare cu elementele sale deosebite. Pantong Beach este singura care nu trebuie să lipsească dintr-o vacanță în Thailanda.

 

Plaja este renumită pentru nisipul fin și apa caldă. Fâșia de 3 kilometri lungime este mărginită de palmieri. Veți găsi acolo o sumedenie de comercianți ambulanți, care vând de toate. Chiar dacă vă prefaceți că dormiți, pentru a-i evita, vor insista până vă veți ”trezi”. Priviți partea bună: veți avea astfel ocazia să negociați!

 

Închirierea a 2 șezlonguri și o umbrelă pe Patong Beach, vă va costa 200 baht (5.4 EUR). În timp ce o bere la 690 ml, servită într-o frapieră cu gheață, vă va costa 180 baht (4.84 EUR).

 
Mâncarea din vacanță în Thailanda

 

Dacă mâncarea este inclusă în pachetul de vacanță în Thailanda pe care l-ai achiziționat, lucrurile sunt clare. Chiar și așa, îți recomandăm să explorezi și să te bucuri de preparatele locale.

 

Pe stradă, vei plăti 50 baht (1.35 EUR) pentru o porție de orez, cu legume și pui sau pește. O nucă de cocos te va costa 35 baht (0.94 EUR), iar o înghețată thailandeză, cu 5 globuri se vinde cu 100 baht (2.69 EUR).

 

La restaurant peștele cu garnitură costă 250 baht (6.73 EUR), o caracatiță este 200 baht (5.38 EUR), vita cu legume 300 baht (8.07 EUR), iar o bere costă 80 – 100 baht (2.15 EUR). Atenție, însă, majoritatea preparatelor sunt condimentate!

 

Dacă nu iubiești gustul picant, poți opta pentru restaurantele cu preparate europene, din mall-uri. Pentru o masă de 2 persoane, cu tot cu băutură, vei plăti acolo 700 baht (18.83 EUR).

 

Unde petrecem în Thailanda
 
Doar n-o să vă petreceți întreaga vacanță în Thailanda întinși pe șezlong. Ar fi păcat de miile de kilometri parcurși să nu explorați cât mai mult această destinație și cultura ei fascinantă.
 
Insula Phuket, de exemplu, este renumită pentru Bangla Road. Strada este închisă traficului rutier după apus. Acolo veți găsi terase și cluburi pe gustul fiecăruia. Noi vă recomandăm Illuzion și Funk, localuri unde veți putea asista la evenimente live. O bere de 500 ml vă va costa 80 – 150 baht (4.04 EUR), iar un cocktail 100 – 240 baht (6.46 EUR).
 
Dacă doriți și o petrecere pe plajă, Paradise Beach Club este locul potrivit. Pe lângă decorul superb, veți avea posibilitatea să faceți și snorkeling. Atenție: aveți nevoie de papuci de apă, deoarece la 3 metri distanță de țărm malul este acoperit cu corali. Aici veți plăti 200 baht pentru intrare (5.38 EUR) și încă 200 baht pentru închirierea unui șezlong.
 
tigru
 
Excursiile opționale
 
V-am mai spus că totul este negociabil? Da, chiar și excursiile opționale. Cerând o reducere veți reuși în cele mai multe cazuri să înjumătățiți prețul inițial.

 

 • Turul orașului Phuket – Sanctuarul elefanților, Regatul tigrilor, fabrica de nuci caju, fabrica de bijuterii, Big Budha, Templul Wat Chalong = 1000 baht / pers. (26.9 EUR)

 

 • Insula Phi Phi – Golful Maya, Monkey Island, snorkeling în insula Khai Nai, prânzul pe insula Phi Phi = 900 baht / pers. (24.22 EUR)

 

 • Insula James Bond – Khao Phink Kan a fost platoul de filmare pentru filmul din 1974 aparținând seriei James Bond = 900 baht / pers. (24.22 EUR)

Dacă aveți nevoie de ajutor în planificarea vacanței în Thailanda, nu ezitați să ne contactați. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

12 thoughts on “Vacanță în Thailanda – Un sejur în culise

 1. Parota Mihaela-Cipriana

  Mă interesează un sejur în aprilie sau noiembrie cât mai convenabil având în vedere că mă limitez la o pensie din care strâng lunar bani pt.calatoriile dorite!

  1. filadelfia Post author

   Salut, Dan. Multumim pentru feedback-ul tau. Distanta din articol facea referire la calatoria tur-retur. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *