Sunati-ne la:

0749 010 305

City break în Istanbul – Orașul celor o mie și una de nopți

City break în Istanbul – Orașul celor o mie și una de nopți

Mustățile stufoase, fumul narghilelelor, dansul din buric și gustul apetisant al kebapului sunt elementele stereotipului turcesc. Spre deosebire de alte destinații, acolo unde clișeele culturale îți vor diminua plăcerea călătoriei, în Turcia aceste elemente te vor face să-ți dorești chiar mai mult să ajungi acolo. Și dacă vrei cu adevărat o radiografie a măreției otomane contemporane, nu există o modalitate mai bună de a o experimenta decât printr-un city break în Istanbul.

 

Costul unui city break în Istanbul

 

Vrem să răspundem din start întrebărilor referitoare la prețul unei asemenea călătorii. Astfel încât să vă puteți delecta în continuare cu minunile acestei metropole musulmane. Așadar pentru un sejur cu 4 nopți de cazare, la hoteluri de 4 stele, cu mic dejun, transport cu avionul (taxele de aeroport incluse) veți plăti de la 350 EUR de persoană.

 

Prețul include ghidul vorbitor de limba română, care vă va însoți pe tot parcursul călătoriei. Totodată veți beneficia și de transport cu autocarul la toate obiectivele turistice incluse în itinerar. V-am pregătit 3 zile ”încărcate” cu cele mai fascinante și emblematice frumuseți ale acestui oraș.

 

istanbul turcia

 

Un Babel culinar în Istanbul

 

Întocmai ca turnul Babel, Istanbul încapsulează toate mărețiile imperiului otoman. Și cum se întâmplă de obicei cu orice popor cuceritor, toate minunățiile descoperite sunt aduse acasă. Acest lucru se vede cu prisosință în preparatele pe care turcii le pregătesc cu iscusință.

 

Döner kebap – Probabil îl asociați cu Germania, dar acest preparat a fost inventat în Imperiul Otoman. Mai exact, rotisorul vertical este creația care a dat naștere acestui preparat emblematic. Puteți gusta acest preparat pentru doar 3.5 EUR pe străzile din Istanbul.

 

Içli köfte – Este unul dintre preparatele de import ale Turciei. Sunt de fapt chiftele din carne de vită sau miel, prăjite într-o crustă delicioasă de cereale. Se servesc ca atare, de obicei cu un sos acrișor. Puteți servi o porție de içli köfte pentru aproximativ 2 EUR.

 

Balık Ekmek – Merită să încerci acest preparat pe străzile din Istanbul. Este un sandvici cu pește prăjit la grătar, cu ceapă și alte legume. Se poate găsi mai peste tot și costă aproximativ 1 EUR.

 

hagia sofia

 

Din toate colțurile imperiului

 

De import sunt și multe dintre obiectivele turistice pe care le vei vedea într-un city break în Istanbul. Asta nu le face însă mai puțin interesante sau spectaculoase. De altfel totul este impresionant la acest oraș care se întinde pe două continente.

 

Hagia Sofia – Timp de 900 de ani a fost cea mai mare biserică din lume, până în 1520, când a fost depășită de Catedrala din Sevilla – Spania. Inițial a fost construită ca lăcaș de cult ortodox. A fost convertită în moschee în timpul Imperiului Otoman. În prezent funcționează ca muzeu. Costul de acces este de aproximativ 10 EUR.

 

Obeliscul lui Theodosius – Cunoscut drept obeliscul egiptean este cel mai vechi monument istoric din Istanbul. A fost construit de către faraonul Thutmose III, în secolul XV Î.Hr. A fost adus în Istanbul de către împăratul roman Theodosius I.

 

Moscheea Albastră –  Istanbul este cunoscut și ca orașul moscheilor, cu peste 3.000 de lăcașe de cult musulmane. Cea mai spectaculoasă dintre ele este Moscheea Sultanului Ahmed (Moscheea Albastră). Construit la începutul secolului XVII, lăcașul de cult funcționează și astăzi. Interiorul este decorat cu plăci ceramice albastre, de unde și porercla.

 

moscheea albastra

 

Siesta în stil turcesc

 

Nu vă imaginați că un city break în Istanbul cuprinde un itinerar strict. Veți avea la dispoziție suficient timp liber pentru a explora acest oraș fascinant. Puteți să-l folosiți pentru cumpărături în Marele Bazaar. Peste 5000 de magazine, dispuse pe 60 străzi alcătuiesc acest păienjeniș comercial. Iar regula de aur este ”totul se negociază”.

 

Ar fi păcat să treci prin Istanbul și să nu te delectezi cu celebra cafea la nisip. Această specialitate turcească poate fi degustată în cafenelele din ce în ce mai numeroase. Puteți bea o cafea pentru prețuri cuprinse între 0.5 și 5 EUR. Iar pentru a fuma o hookah (narghilea) veți plăti aproximativ 6 EUR.

 

marele bazaar

 

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru planificarea unei vacanțe în Turcia, nu ezitați să ne contactați. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

2 thoughts on “City break în Istanbul – Orașul celor o mie și una de nopți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *