Sunati-ne la:

0749 010 305

Scrie-ți povestea de vacanță în 2019 cu un circuit în Grecia

Scrie-ți povestea de vacanță în 2019 cu un circuit în Grecia

Tuturor ne plac poveștile cu eroi, tărâmuri de legendă și acte de vitejie. Anul acesta te invităm să-ți scrii povestea de vacanță alături de Filadefia Turism. În perioada 18-25 Octombrie ți-am pregătit un circuit în Grecia. Noi i-am spus un circuit cultural, dar nu te lăsa păcălit de adjectivul ales. Va fi o călătorie inedită, care-ți va umple cu siguranță memoria telefonului cu poze pe care nu vei vrea să le mai ștergi.

 

Itinerarul unui circuit în Grecia

 

Plecarea se face la ora 08:00, în data de 18 Octombrie, cu un autocar din flota proprie, dotat cu toate elementele de confort și siguranță. Traseul urmat va fi Bistrița – Cluj – Sibiu – Brașov – București – Giurgiu – Russe – Promahonas. Vom ajunge în Grecia abia în cursul dimineații de 19 octombrie. Prima oprire se va face în Thessaloniki, acolo unde va începe și periplul nostru.

 

 

atena grecia

 

Ziua 1

 

Vom porni acest circuit în Grecia din portul Thessaloniki. Acest oraș este situat pe malul Mării Egee și este ca un muzeu în aer liber. Monumentele stau mărturie civilizațiilor bizantină, romană și otomană, care au ocupat în trecut aceste locuri. Arcul lui Galerius și Rotonda, ambele construite la comanda Împăratului Roman Galerius în secolul IV era noastră sunt primele obiective turistice la care ne orpim. Turnul Alb, Piața Aristotel și biserica Sfântul Dumitru sunt pe itinerarul primei zile.

 

Plecăm spre Paralia, unde vom încheia ziua la cazare, la un hotel de 3 stele.

 

Ziua 2

 

Paralia este un punct central de unde vom începe ziua cu o excursie la Complexul Monahal Meteora. Trecem prin Valea Tempe și ne oprim la Schitul Agia Paraskevi, considerată ocrotitoarea nevăzătorilor. Legenda spune că dacă te speli pe față cu apa care curge din Izvorul Afroditei, vei deveni mai frumoasă, așa că vom face și acolo o oprire, pentru a testa legenda. Continuăm vizita la mănăstirile ”suspendate” de la Meteora.

 

Încheiem ziua in Trikala, acolo unde ne vom caza la un hotel de 3 stele.

 

 

meteora manastiri grecia

 

Ziua 3

 

Drumul spre Atena va li la fel de interesant ca vizita în capitala Greciei. Vom traversa Thessalia și defileu de la Termopile. Celebrul câmp de bătălie al celor 300 de spartani, conduși de neînfricatul Leonidas va fi punctul culminant al zilei. Continuăm cu siturile arheologice din Delfi, locul celebrului Oracol și al preotesei Pythia.

 

Ziua se încheie în Atena, acolo une ne cazăm la un hotel de 3 stele.

 

Ziua 4

 

Am dedicat o zi întreagă Atenei. Începem cu o vizită la Acropole, însoțiți de un ghid autorizat de Ministerul Culturii Greciei. Vom avea ocazia să facem poze cu Parthenonul în spate, celebrul templu închinat zeiței Atena. Continuăm cu Piața Omonia și Academia, străjuită de statuile lui Apollo si Atena. Nu ocolim nici biblioteca și universitatea, Piața Syntagma, cu Palatul Regal. Ne oprim și la Mormântul Soldatului Necunoscut, păzit și astăzi de garda națională, renumită pentru uniforma inedită și ritualul fascinant.

 

Ne deplasăm spre Cap Sunio, unde se află Templul lui Poseidon. Acolo vom asista la un spectaculos apus de soare. Noaptea o vom petrece în Atena.

 

 

monument atena grecia

 

Ziua 5

 

Plecăm spre Corint, unul dintre cele mai vechi orașe din Grecia, locuit încă din mileniul 3 Î.Hr. Traversăm celebrul Istm al Corintului, care leagă peninsula Peloponeză de continent. Vizităm ruinele Cetății Micene,  monument protejat UNESCO. Intrăm prin Poarta Leilor și vizitam Mormântul lui Agamemnon, unul dintre conducatorii grecilor in legendarul Razboi Troian. Ne oprim și la ruinele din Corint.

 

Ne intoarcem la cazare în Atena. Finalul zilei este liber pentru a explora acest frumos oraș.

 

Ziua 6

 

Utima zi din itinerariul acestui circuit în Grecia ne va purta la poalele Muntelui Olimp. Vom vizita Parcul Arheologic Dion, un loc sacru, închinat lui Zeus și fiicelor sale. Situl arheologic cuprinde mai multe monumente istorice inedite. Printre ele amintim templul lui Zeus, teatrul grecesc, sanctuarul lui Isis și cel al zeiței Demeter (zeița ploii și agriculturii).

 

Ziua se încheie în frumoasa stațiune Paralia Katerini, acolo unde ne vom și caza.

 

 

parthenon grecia

 

Finalul unui circuit în Grecia

 

Circuitul se încheie după 6 nopți, cu micul dejun și plecare spre casă. Pachetul include 6 nopți de cazare la hoteluri de 3 stele, cu mic dejun,. Transportul este asigurat cu autocarul, iar grupul va fi însoțit pe tot parcursul călătoriei de un ghid român. Tariful nu include, însă, taxele de intrare la obiectivele turistice menționate în program. Pentru rezervări sau alte informații nu ezitați să ne contactați. Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *