Sunati-ne la:

0749 010 305

Circuitul capitalelor imperiale europene | Budapesta – Viena – Praga

Circuitul capitalelor imperiale europene | Budapesta – Viena – Praga

Sunt puține experiențe de călătorie mai plăcute decât descoperirea unui oraș pe care nu l-ai mai vizitat. Există, însă, locuri care rămân la fel de fermecătoare și la a doua sau a treia vizită. Marile capitale europene se află cu siguranță printre aceste destinații de vacanță.

 

Anul acesta ți-am pregătit un circuit de 6 zile în 3 dintre cele mai frumoase capitale europene. Budapesta, Viena și Praga se află pe itinerarul acestei călătorii de excepție, care va începe la sfârșitul lunii aprilie. Iată ce vei putea vedea pe parcursul acestui circuit.

 

 

viena palatul schonbrunn

 

 

Ziua 1

 

Vom începe călătoria noastră în Viena. Este al 10-lea oraș ca mărime din Europa, cu un trecut măreț, mai ales în vremea imperiului Austro-Ungar.

 

Prima oprire va fi la Turnul Dunării. Este cea mai înaltă structură din Austria, cu o înălțime de 252 metri. Platforma de observare (dotată cu o rampă pentru sărituri cu coarda) este la înălțimea de 150 metri. Ceva mai sus au fost amenajate un restaurant și o cafenea, care se rotesc și oferă priveliști spectaculoase asupra Dunării și Vienei.

 

Continuăm cu Ringul Vienez, o stradă circulară, care înconjură centrul istoric. Ringstraße este mărginită de unele dintre cele mai importante obiective turistice ale Vienei, precum Opera, Muzeul de Artă, Parlamentul sau Primăria.

 

Nu vom rata nici Palatul Schonbrunn. Fosta reședință imperială de vară are 1441 de camere și o grădină vastă. Încheiem ziua în parcul Prater, acolo unde vom putea urca într-un carusel inedit. Roata Uriașă are o înălțime de 75 metri și este la fel de spectaculoasă ca London Eye.

 

Ziua 2

 

A doua zi ne vom deplasa spre Praga. Capitala Cehiei ne așteaptă cu obiectivele sale renumite și comorile ascunse. Vom începe cu o croazieră pe Vltava, cel mai lung râu din Republica Cehă, care traversează orașul.

 

În timpul călătoriei, care durează 50 minute, putem admira celebrul Pod Carol. Podul este mărginit de peste 30 de statui în stil baroc și protejat de 3 turnuri.

 

 

 

praga piata wenceslas

 

Ziua 3

 

Cea de-a treia zi are cap de listă Piața Centrală. Acolo sunt grupate câteva dintre cele mai renumite obiective turistice, precum Ceasul Astronomic și Biserica Tyn.

 

În apropiere se află Klementium, considerată una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume, precum și Catedrala Sântului Vitus.

 

Continuăm cu Cartierul Evreiesc, renumit ca fiind locul nașterii celebrului nuvelist Franz Kafka. Locul exact este marcat printr-o statuie fără cap și mâini, care susține pe umeri un om mic.

 

Încheiem cu o plimbare în Piața Wenceslas. Se întinde pe o suprafață de peste 45.000 metri pătrați și este mărginită de magazine.

 

Ziua 4

 

Începem ziua la Castelul Praga, reședința oficială a președintelui. Castelul a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai mare castel antic din lume.

 

Trecem și prin Mala Strana o altă zonă istorică din capitala Cehiei, care adăpostește Biserica Sfântului Nicolae și Palatul Wallenstein

 

Traversăm Podul Carol pentru a vedea Turnul Podului, care delimitează orașul nou, de cel vechi. Ne oprim și la statuia Sfântului Ioan Nepomuk, despre care se spune că aduce noroc.

 

 

circuit praga

 

 

Ziua 5

 

La Budapesta vom ajunge în cursul amiezii. Vom vizita Podul cu Lanțuri. Podul traversează Dunărea între Buda și Pesta, cele două jumătăți ale Capitalei Ungariei.

 

Ne oprim și în Piața Eroilor, acolo unde se găsesc statuile mai multor conducători militari, dar și un monument al eroilor.

 

Vizităm și clădirea Parlamentului. Este cea mai mare clădire din Ungaria și cea mai înaltă din Budapesta. Situată chiar pe malul Dunării, construcția a fost finalizată în 1904.

 

Încheiem ziua la Citadella, o fortăreață amplasată pe Dealul Gellert, la 235 metri înălțime. Din vârf se pot vedea toate cele 8 poduri peste Dunăre.

 

Ziua 6

 

Circuitul se încheie cu micul dejun și un tur al orașului, urmate de drumul de întoarcere.

 

 

budapesta dunarea

 

 

Puteți achiziționa acum Circuitul Capitalelor Imperiale Europene (30 Aprilie – 06 Mai) la preț redus. Oferta include 5 nopți de cazare, cu mic dejun, la hoteluri de 4 stele și transport cu autocarul. Plecările se fac din Bistrița, Cluj-Napoca și Oradea. Aflați toate detaliile aici.

 

Pe curând, dragi iubitori de călătorii!

2 thoughts on “Circuitul capitalelor imperiale europene | Budapesta – Viena – Praga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *